FN’s fjerde Miljøforsamling i Nairobi i Kenya vil se på forurening med plastik  i verdenshavene

Af Miljø- og fødevareministeriet

Et tætpakket program venter miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, som deltager i FN’s fjerde Miljøforsamling, som afholdes i Nairobi i Kenya i disse dage. Det overordnede tema er innovative løsninger for miljømæssige udfordringer og bæredygtigt forbrug og produktion.

– Det er her, der er mulighed for at møde miljøministre fra hele verden samlet på ét sted. Det er en god anledning til at få diskuteret de vigtigste globale miljømæssige dagsordener, og jeg skal blandt andet tale om problemerne med plastik i verdenshavene og at verdens stigende behov for fødevarer ikke må betyde, at skovene bliver fældet og omlagt til landbrugsjord. Det ser jeg frem til, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Som det første på programmet deltager ministeren i den franske præsident Emanuel Macrons ’One Planet Summit’. Det er et fransk-kenyansk initiativ, som har fokus på bæredygtige løsninger og at bremse tabet af biodiversitet i Afrika.

Senere åbner ministeren et ’side event’ ved navn NextWave-partnership, som under P4G-topmødet i København blev valgt til State-of- the-Art Partnership.

– Forurening med plastik og mikroplastik er et af de mest diskuterede miljøproblemer for tiden. Løsningerne skal blandt andet findes i offentlige-private partnerskaber som NextWave, hvor store virksomheder går sammen med myndigheder for at løfte en stor udfordring, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ministrene vil i særlige dialogmøder drøfte udfordringer og bæredygtige løsninger. Miljø- og Fødevareministeren skal blandt andet drøfte med sine kolleger, hvordan verden gennem bæredygtig økonomisk udvikling løfter mennesker ud af fattigdom på en måde, hvor navnlig ulandenes sårbare naturressourcer, som mennesker, dyr og økosystemer er afhængig af, ikke overudnyttes.

Desuden har ministeren en række bilaterale møder blandt andet med den kommende danske direktør for FN’s Miljøprogram Inger Andersen

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »