Det seneste bekræftede fund af et vildsvin inficeret med afrikansk svinepest 80 km fra de øvrige tilfælde, vækker de danske myndigheders bekymring

Af Redaktionen

Ind til videre er der konstateret 40 tilfælde af afrikansk svinepest i Brandenburg. Alle tilfælde er langs den tysk-polske grænse, hvor de tyske myndigheder har oprettet en sikkerhedszone, for at inddæmme smittens spredning.

Alligevel har smittet foretaget et hop på 80 km, hvor det seneste tilfælde er fundet i Landkreis Märkisch-Oderland, øst for Berlin.

De tyske fund giver dog ikke de danske myndigheder grund til at ændre på den nuværende praksis i forhold til svinepesten.

Den 30. september skrev Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, at der bliver ført kontrol med 300 tilfældigt udvalgte lastbiler fra nu og seks måneder frem, da man ønsker at sikre, at lastbiler, som kører ind i Danmark er rengjort efter reglerne.

Endvidere opfordrer man atter til, at madrester behørigt bortskaffes og ikke henkastes af naturen, da de kan være direkte årsag til smittespredning.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »