5IkUGGtWtmg

Landet bedste reality-tv er i luften igen. Du kan se direkte UgleTV fra familie-livet hos stor hornugle i Sønderjylland. Se med, når æg bliver til dunede unger under mors beskyttende fjer, og når de store unger sluger deres første hele rotte …

Af Uffe Rasmussen, dof.dk

Hvor mange rotter sluger en ugle-familie på en sæson? Hvor længe ruger hunnen? Hvornår ser vi de første dunede unger?

Det kan man få svar på, hvis man af og til klikker ind for at se til familie-livet hos Danmarks største ugle på UGLETV

– Det slår al anden reality-tv. Det er storslåede oplevelser fra et stykke af Danmarks natur, man kun kan opleve takket være DOF’s kamera. Hvor eller kan man se den ene rotte efter den anden blive slugt hel? Eller hunnens omsorg for dunede, hvide unger, som er blinde de første dage af deres levetid? Og følge dunbolde blive til charmerende ugleunger, der ruller med hovederne og hopper rundt ved redehullet, siger Klaus Dichmann, der er leder af Uglegruppen i DOF.De nataktive ugler har den sidste måneds tid i nattens mulm og mørke gravet ud til ”reden”, som blot er et hul i jorden, et sted i Sønderjylland.

Uglehunnen lagde sig på reden i første weekend af marts og vil forhåbentlig inden for en uges tid lægge et til tre æg, som forhåbentlig bliver til unger inden for omkring 33 dage, efter det sidste æg er lagt.

– Det giver jo timer af storslået natur-oplevelser og er interessant for alle os, der ikke lige har en stor hornugle boende i haven eller på altanen. Kameraet giver jo adgang til et ellers skjult stykke af Danmarks vilde og fascinerende natur, hvor der foregår rigtigt mange spændende ting. Vi er nok mange, der kunne have gavn af at være lidt tættere på natur i dagligdagen, og det kan alle på denne måde, selv om man sidder hjemme i sofaen om aftenen eller trænger til en pause på arbejdet, siger Klaus Dichmann.

Men optagelserne giver også viden, som er vigtig for at beskytte uglerne

– Vi har jo tydeligt kunnet se på optagelserne, at uglerne hjembringer den ene brune rotte efter den anden, så hvis man vil have et effektivt våben mod rotteplage uden at lægge gift ud, skal man bare sørge for gode forhold til stor hornugle, siger Klaus Dichmann.

UgleTV giver unikke fugleoplevelser til flere danskere
UgleTV er en del af DOF’s Projekt Fugle Overalt, som skal give flere danskere fascinerende oplevelser med fugle.

– Vi vil gerne vise flere danskere, hvor fascinerende, det er at opleve og lære om fugle, også om Stor hornugle – som er den største ugle herhjemme. Deraf navnet. Fugle er for mange lig med stor livskvalitet, og alene en øget opmærksomhed på fugle og dermed natur kan give flere danskere livskvalitet i hverdagen. DOF’s UgleTV gør det nemt at følge med og er en fantastisk god måde at give folk natur direkte på arbedjspaldsen, i stuen eller hvor man nu har adgang til en skærm, siger Tine D. Hansen, som er projektleder på Fugle Overalt.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »