En han-løve kaldet Seduli er nedlagt i Zimbabwe og Africa Geographic lader op til en shitstorm, som den der rejste sig efter nedlæggelse af hanløven Cecil

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 130)

Af Redaktionen 

Kan du huske hanløver Cecil? En navngiven hanløve, der blev nedlagt uden for en stor nationalpark i Zimbabwe. 

Nedlæggelsen af den store mankeløve gik verden rundt og den betalende  trofæjæger – en tandlæge fra USA – modtog mordtrusler og måtte se sig selv, sin familie og sin praksis udsat for alvorlig chikane. 

Nu er endnu en navngiven trofæ-han-løve nedlagt i samme område. Denne gang hedder løven Seduli.

Seduli

Organiseret løvejagt rettet mod hanner, der ikke spiller en rolle i yngelplejen, er med til at generere indtægt til beskyttelse af vildtet mod krybskytteri og ulovlig landbrugsdrift. Men jagt på “Dyrenes Konge” er kontroversiel og kan vække stærke følelser.

Også Seduli faldt uden for Hwange National Park in Zimbabwe. Datoen for den efter alt at dømme lovlige nedlæggelse er registreret som den 10. august 2019 

Seduli var kendt som fotomodel

Løven Seduli var i følge National Geographic (NG) kendt blandt parkens mange besøgende og nu opfordrer mediet til, at læserne lægger pres på myndighederne i Zimbabwe for at få trofæjagt på løver i landet stoppet. 

– En vigtig og sund hanløve er taget ud af gen-puljen,

hævder NG, som desuden påpeger, at trofæjægere nedlægger hanløver, der stadig er aktive i familieflokke, hvor de hjælper til med at beskytte ikke mindst de unge løver mod at blive dræbt af fremmede hanner.

Ikke dominerende løvehanner

Påstanden om at dominerende hanløver nedlægges i området, står uimodsagt, selv om professionnelle jæger (PH’er) tilstræber, at kun kendte løver, som endnu ikke er aktive i yngelplejen, nedlægges.  

Sker det at en dominernede hanløve dør, vil konsekvensen ofte være, at flokken overtages af en eller flere nye hanner.

Det medfører, at de unge løver i flokken aflives. Dermed kommer hun-løverne hurtigere i brunst og samtidig sikres det, at der ikke bruges kræfter på at beskytte unger, som ikke er eget afkom. 

Hvorvidt dette sker efter nedlæggelsen af løven Seduli er usikkert, da denne delte lederskabet med en anden løve-han kaldet Mopani.

Hvorvidt der igen vil rejse sig en shitstorm ovenpå nedlæggelsen af den navngivne løve Seduli må fremtiden vise, men da tiden efter Cecil-kampagnen har vist, at denne var bygget på flere fejlkonklusioner, kan dette betvivles. 

Bl.a. “glemte” kritikerne at oplyse omverden om, at biologer inden nedlæggelsen af Cecil faktisk advarede om, at løvebestanden i området var så stor, at den af hensyn til mangfoldigheden i områdets øvrige vildtbestand burde reduceres.

KLIK og gå til SEKTION KUN OM TROFÆJAGT

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »