Første land er klar til at sælge kød fremstillet i laboratorie og storbank forventer at det såkaldte rene kød fra ikke slagtede dyr kan blive gigantisk milliardforretning  inden udgangen af dette årti

Af Redaktionen 

Såkaldt rent kød, dyrket i laboratorier, er på vej ind på markedet og som det første land i verden tillader bystaten Singapore nu salg af kød fra dyr, der ikke er slagtet med derimod dyrket ud fra stamceller i et laboratorium.  

Prisen er endnu ukendt, men kødet vil om kort tid blive solgt for omkring det samme, som det man betaler for kylling i høj kvalitet.

Det oplyser Josh Tetrick, der er direktør og medstifter af firmet Eat Just, der nu som det første firma af sin slags, er klar til at sælge “kunstigt” kød til forbrugerne i Singapore.

Den store interesse for det fremstillede kød skal ses i lyset af den globale debat om husdyrhold og dyreetik samt ikke mindst diskusionerne om miljø og klima, hvor traditionel produktion af kød ofte står for skud.  

Storbanken Barclays ser da også en meget stor fremtid for det alternative kødmarked og har estimeret værdien af markedet til 140 milliarder dollar allerede i 2029.

I følge artikel i Illustreret Videnskab vil “kunstigt kød kræver færre ressourcer såsom vand, jord og foder end den traditionelle kødproduktion. Forskerne håber derfor, at kunstigt kød i fremtiden kan modvirke fødevareknaphed, skåne miljøet og redde millioner af dyreliv.”

 

 
 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »