Fremover bliver det ikke tilladt at drive fasanjagt på offentlige arealer i Wales. Forbuddet begrundes med etiske årsager

Af Redaktionen

Dyreaktivister i England har efter meget at dømme vundet en stor principiel sejr, da de har formået at påvirke beslutningstagerne i en sådan grad, at der nu indføres forbund mod udøvelse af fasanjagt på offentlige arealer i Wales. Det oplyser The Telegraph.

Forbuddet berører dog kun jagt på offentlige områder og på privatejede arealer vil man fortsat kunne udøve jagt på udsatte fasaner.

Forbud mod fasanjagt i Wales

Blandt de argumenter, der har været fremført for at bevare fasanjagten, er bl.a. en opgørelse, der viser, at værdien af jagt i Wales er opgjort til 75 millioner pund og 2.400 fuldtidsstillinger.

Jagtorganisationer hævder, at forbuddet er et udtryk for, at fanatismen har vundet over fagligheden, men den walisiske regering hævder, at den har taget beslutningen på et veldokumenteret grundlagt.

Myndighederne er fokuseret på at forvalte de arealer, som de ejer bedst muligt så den biologiske mangfoldighed styrkes og faldet i arter, der forsvinder, kan bremses lyder det ifølge The Telegraph.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »