– Tiden er moden til det endelige opgør med nabojagt. Sådan lyder det fra foreningen “Jægere Mod Nabojagt”, der vil sætte en stopper for jagt på store og små naboarealer

Af Rokoko Redaktionen

– Igennem de sidste hundrede år har jægere talt om den “trælse” jagtnabo. Nabojægeren der ikke kender til mådehold og nabojægeren der skyder alt det, der rører sig. Men intet er der sket. Tværtimod. Der er blevet flere og flere nabojægere, lyder det fra foreningen “Jægere mod Nabojagt” (JMN).

“Jægere Mod Nabojagt” er en nystiftet landsdækkende jagtforening, der har samlet sig om et klart og veldefineret mål, nemlig bekæmpelse af al form for nabojagt.

– Problemet med nabojægere er massivt over hele landet, lyder det fra formanden, der har mærket nabojagtens uvæsen på egen krop.

– Der hvor jeg bor er vi simpelthen nødt til at skyde alt der rører sig. I modsat fald bliver det mejet ned hos naboen, lyder det fra den kvindelige formand Maj Demned, der også er initiativtager til den nye forening.

Maj Demned er sikker på, at hun ikke er den eneste, der har en irriterende jagtnabo helt inde på kroppen. Hun mener, det er noget alle jægere kender til.

Ikke ukendt fænomen

“Skyd før din nabo strategien” er jo ikke ligefrem et ukendt fænomen. Men det er ikke en strategi, som et stort antal danske jægere følger for sjov. Det er en nødvendighed, hvis ikke hjorten eller bukken skal ende som det rene pral på naboens trofævæg, hævder formanden for JMN.

“… tiden er moden til det endelige opgør med nabojagt.”

Foreningens formand mener, at tiden er moden til det endelige opgør med nabojagt. Og selvom foreningen endnu arbejder med uafklarede detaljer er målet klart:

– Vi vil gå benhårdt efter et forbud mod solojagt såvel som et forbud mod “Party Hunting” på naboarealer. Nok er nok og nu skal der handles, lyder det fra Maj Demned.


Netnaturs Rokoko-redaktion gør opmærksom på, at enhver sammenligning med autentiske personer og navne er helt tilfældige og i øvrigt er redaktionen blottet for enhver form for jordforbindelse.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »