Corona: Danmarks Jægerforbund udskyder formandsvalg til september. I mens undersøger en uafhængig undersøgelse holdningen til de to kandidater

Af Redaktionen

Hovedbestyrelsen i Danmarks Jægerforbund (DJ) har besluttet at udskyde repræsentantskabsmødet til 19. september 2020.

Det oplyser forbundets hjemmeside.

Dermed er det også besluttet, at der vil gå lidt tid endnu inden forbundet evt. vælger ny formand.

Hver fjerde år vælges der nemlig ny formand i Danmarks Jægerforbund og i år er det den nuværende formand Claus Lind Christesen og formand gennem de sidste otte år, som er på valg.

Jesper Lindgaard har valgt at udfordre Claus Lind Christesen, men på grund af regeringens anbefalinger vedr. forsamlinger under corona-krisen aflyses det planlagte formandsvalg i juni.

Et stor del af organisationen har dermed stadig til gode at møde Jesper Lindgaaard og dermed danne sig et indtryk af ham som person, jæger og evt. formand for Danmarks største jagtorganisation.

Begge kandidater har dog præsenteret sig selv på nettet og på de sociale medier, men selv om der har været meget debat om direkte valg til formandsposten, er dette ikke en mulighed endnu. Ledelsen har nemlig efter alt at dømme valgt at udskyde dette tiltag nogle år endnu.

Jæger og stifter af uafhængig Facebookgruppe har dog d. 19. marts 2020 iværksat en digital spørgeundersøgelse, der har til formål at undersøge, hvem af de to formands-kandidater deltagerne foretrækker .

” Afstemningen er anonym, og resultatet vil blive løbende opdateret.”

Det skriver John Chris, der er initiativtager til undersøgelsen, som han oplyser har til formål at afdække udviklingen i tilslutningen til de to kandidater frem mod formandsvalget.

Dermed siger han at der frem mod valget vil blive offentliggjort undersøgelsesresultater, som skal forsøge at afdække om der evt. sker en udvikling i tilslutningen til de to kandidater.

Resultatet af undersøgelsen skal, som det gælder for de fleste af den slags afstemninger, naturligvis tages med stort forbehold.

I de sidste ende er det desuden op til repræsentantskabet og de fremmødte i september 2020 at afgøre, hvem de mener, der skal stå i spidsen for forbundet.

Det er langt fra givet, at de delegerede følger den holdning som jægerne giver udtryk for i deres afstemning.

Ønsker man at sende et signal om hvem man mener, der skal være formand i DJ, kan man deltage i undersøgelsen, ved at klikke i linket herunder.

https://da.surveymonkey.com/r/D8RTVK6

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »