Et fantastisk syn er mødt WWF-medarbejdere i den indonesiske del af Borneo, Kalimantan. Et sumatranæsehorn er nemlig blevet spottet til stor jubel, eftersom det inden da var frygtet udryddet …


Af wwf.dk

Sumatranæsehornet er ikke set i dette område i over 40 år. Opdagelsen ses derfor som en milepæl for bevaringen af næsehorn i Indonesien.

Næsehornet viser sig at være en hun og vurderes til at være mellem 4 og 5 år gammel.

– Det er en utrolig, helt enestående og meget opmuntrende opdagelse WWF her har gjort, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF.

I Kalimantan har man før set fodaftryk af dét, man håbede på var et sumatranæsehorn, men nu er formodningen altså blevet bekræftet.

Får nu et sikkert hjem
Sumatranæsehornet udgør en af to næsehornsarter i Indonesien. Det anslås, at der i naturen lever mindre end 100 sumatranæsehorn. De lever primært på den indonesiske ø Sumatra.

Næsehornene står overfor alvorlige trusler fra krybskytteri og tab af levesteder, som følge af minedrift og skovfældning.

Det nyligt fundne sumatranæsehorn blev nænsomt fanget i en skov-fælde og skal nu transporteres af en helikopter til et nyt hjem i et beskyttet skovområde, 150 km derfra.

– Det er et kapløb med tiden for næsehornets bevaring. At give dem et sikkert hjem er det eneste håb for sumatranæsehornets overlevelse, understreger Dr. Efransjah, direktør i WWF Indonesien.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »