Vi skulle helt frem til den sidste aften i bukkesæsonen, inden Alexander sad i held. Men så lykkedes det også omsider

Af Per Kauffmann

Alexander er helt ny jæger. Bestod jagtprøven i slutningen af maj men måtte vente indtil girokortet dukkede op en måned senere med at tilmelde sig riffelprøven. Girokortet blev betalt straks og Alexander meldte sig med det samme til riffelprøve nogle dage senere. Og selv om han bestod første gang, blev det alligevel juli, inden han kunne drage i felten med sin onkel.

”Vi har set en del forskellige bukke og været tæt ved nogle gange, men hver gang var det stolpe ud. Alle ved hvor svært det er at jage buk i juli, hvor vegetationen er høj og selv de store bukke vanskelige at få øje på”, siger onkel O.P.

”Vi havde fundet en perfekt begynderbuk, som vi døbte Sabelbukken, i et område med lidt lavere vegetation, og havde efterhånden nogenlunde styr på ham.

Men hver gang skete der noget uforudset. Som for eksempel aftenen før, hvor vi blev distraheret af en meget høj ”morder” i en tilstødende kornmark.

Vi brugt dagens sidste time på at pürche morderen i det høje korn, kom på 35 meters afstand men kunne ikke en gang få halsen fri på grund af kornet. Da vi kom tilbage til det sted hvor den Sabelbukken holdt til, gik han rundt som om han ejede det hele. Men da var det blevet for sent til at skyde.

Vi besluttede så at forsøge den sidste aften og gå tidligt på plads, men allerede inden vi nåede helt frem kunne vi se ham jage rundt med en rå. Vi kom hurtigt på plads da han forlod lysningen et øjeblik og ikke længe efter kom han så tilbage”.

Og så var det endelig stolpe ind for Alexander. Et både godt og heldigt skud fik Sabelbukken til at forende på stedet. Redaktionen ønsker Alexander hjertelig tillykke og siger velkommen til den nye jæger.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »