Mobilfoto af syv nedlagte hjorte indgår i manifest for arealkrav, som nu er sendt til miljøminister Lea Wermelins rådgivere

Af Redaktionen 

To jægere og landmænd nedlagde i december 2018 syv nordjyske hjorte. 

“Dette foto viser med al tydelighed, at vi jægere som gruppe har diskvalificeret os som vildtforvaltere.”

Sådan indleder supplant til Danmarks Jægerforbunds hovedbestyrelse i december 2018 et opslag på de sociale medier.

DJ-suppleanten hævder, at “jægerstanden som gruppe har fejlet big time …” 

Nu ser det ud til, at billedet af de af de syv hjorte er blevet en del af et politisk argument for at indføre arealkrav i forbindelse med jagt på det store hjortevildt. 

Det fremgår af et oplæg, som Den Nationale Hjortevildtgruppe har udarbejdet.

Oplægget skal anvendes til debat i Vildtforvaltningsrådet. Og her er der allerede stemning for at indstille et forslag om arealkrav overfor den stadig nye, socialdemokratiske minister på området Lea Wermelin. I sidste ende er nemlig ministeren, som skal tage stilling til, hvordan hun vil opfylde Vildtforvaltningsrådets mål og ønsker. 

Stadig lovligt

“Stadig lovligt”, skrives der under billedet af de nedlagte hjorte, som ligger på rad og række foran en landbrugsbygning, mens jægerne uden for billedet er igang med at partere det ene af de store dyr. 

I følge Netnaturs oplysninger har det dog aldrig været hensigten, at mobil-billedet af de nedlagte hjorte skulle deles på de sociale medier. Men det blev det og nu er det tilmed havnet i Den Nationale Hjortevildtgruppens nye manifest, hvor billedet efter alt at dømme anvendes som politisk løftstang for at indføre arealkrav.

De syv hjorte delte vandene

Billedet af de nedlagte hjorte delte jægerstanden, da emnet i december 2018 og foråret 2019 blev debatteret. 

Nogle mente “det var for meget”, mens andre udtrykte forståelse for, at de to landmænd fik hjortekød i fryseren og trofæer til væggen, når de endelig havde chancen.

Det etiske i den jagt bliver man nok aldrig helt færdig med at diskutere. 

I begyndelsen af det nye år har Netnatur.dk en snak med Hans Jacobsen, den ene af de to landmænd. Og han har ikke noget at skjule, udtaler han

KLIK herunder og læs mere: 

Jæger taler ud om nedlæggelse af syv kronhjorte

Under interviewet med Hans Jacobsen, den ene af de to jægere/landmænd bag nedlæggelsen af de i alt syv hjorte fremgår følgende:

De syv hjorte blev nedlagt på et areal på samlet 510 ha. 

Vildtskader på Hans Jacobsens ejendom er de sidste to år gjort op til kr. 80.000, hvilket Hans Jacobsen påpeger kan dokumenteres. For to, tre år siden blev skaderne gjort op til cirka 50.000 årligt.

Hans Jacobsen, som nedlagde fire af de syv hjorte, har over de sidste 25 år skudt 9 kronhjorte i området.

Naboen har aldrig tidligere skudt kronvildt på egne marker. De tre nedlagte var de første.

Jægerforbundet bragte ikke artikel

Danmarks Jægerforbund sendte efterfølgende en journalist ned til Hans Jacobsen, og det kom der i følge kilden en velskrevet og informativ artikel ud af.

Hans Jacobsen udtrykker tilfreds med, at også Jægerforbundets medlemsblad i tilstrækkelig grad – og fra flere sider – fik de informationer, som de skulle bruge for at danne sig en kvalificeret mening om hændelsen. 

Senere på foråret modtager vi dog et opkald fra en frustreret Hans Jacobsen. Han oplyser, at Jægerforbundet har besluttet, at man alligevel ikke vil bringe artiklen.

Selv om artiklen var skrevet og der var taget billeder til samme blev det altså af årsager, som er ukendte for denne redaktion, besluttet, at artiklen alligevel ikke skulle optages i medlemsbladet Jæger. 

I det oplæg, der er udarbejdet af Den Nationale Hjortevildtgruppe, er det også så som så med informativ baggrundsviden. 

Her vises billedet blot, ledsaget stor tekst, hvor der står ” STADIG LOVLIGT” 

Hans Jacobsen oplyser under et interview med Netnatur.dk i foråret 2019, at har ikke tidligere har haft konflikter med sine nabojægere – heller ikke skovejerne. Efter nedlæggelsen af fire hjorte en decemberdag i 2018 er det stadig hans opfattelse, at han har et godt forhold til de berørte naboer – herunder de nærliggende skovejere, hvor han ofte deltager under efterårets drivjagter.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 134)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »