Kritik af DJ-journalistik: Fredy Wulff sender åbent brev til Danmarks Jægerforbund

Læserbrev af Freddy Wulff

Kære Nils Holger (Forfatter til “Bjørnen og vårharen” – en omdiskuteret omtale på DJ’s-hjemmeside af formandsvalget i Danmarks Jægerforbund mellem siddende formand  Claus Lind Christensen og formandkandidaten Jesper Lindgaard red.)

Vil starte med endnu engang at takke for din kones og din gæstfrihed, da jeg overnattede i provstegården efter mit foredrag for Nordisk Safari Klub. Det var hyggeligt.

Og så vil jeg ellers hoppe direkte i blækhuset og kommentere en smule angående referat/reportage/” spin” re. mødet i kreds 5 i lørdags.

Har nævnt de tre kategorier, da jeg ikke rigtig kan finde ud af hvad jeg skal kalde dit skriv. Som jo nu er fjernet fra DJs hjemmeside. Nu skrives der ikke hvorfor. Men kommer du med en revideret udgave? Nu kunne jeg ikke forstå, hvorfor man skulle lave en reportage fra et kredsmøde, og du har da heller ikke lagt det op som samme. Det dukkede op i en af jagtgrupperne. Skrevet af en af de større spinatsbeds-atleter – en selvudnævnt HB grå eminence.

Men til dit skriv:

Du kalder dit referat BJØRNEN OG VÅRHAREN. Med dit litterære kendskab, tror jeg ikke du er gået galt i byen, og har forvekslet med Æsops fabel om Skilpadden og Haren.

Og tror som heller ikke du vil prøve at konkurrere med Mr. Æsop.

Man kan så spørge – hvem af de to formandskandidater er hvad? Er Hr. Claus Lind Christensen Bjørnen (bamsen). Og Hr. Jesper Lindgaard Vårharen? Eller det omvendt?

Jeg tror: Det er nok det første. Men synes du ikke selv, som ”gammel” redaktør, at det er en noget spøjs overskrift? Prøver du at være sjov? Ref. de mange indlæg på de sociale medier – det er der ikke mange der synes.

Og så skriver du ellers, hvad der er sket på mødet. Om der er udeladt noget, skal jeg ikke gøre mig klog på, da jeg jo ikke var til stede. Men du glemmer i hvert fald ikke farven på væggen, når du fortæller om Hr. Claus Lind Christensens optræden med plancher og grafer.

Du slutter med:

Quote Efter Claus´  indlæg og især hans vægtige indlæg aftenen igennem, var det ingen nem opgave for den nye kandidat Jesper Lindgaard fra Haderslev at skabe opposition Unquote

Ja så. Men som lokal-redaktør var dit job i lørdags vel ikke at lave en slags valg annonce for den siddende formand. (Hvis ikke dit indlæg/referat/spin var blevet slettet ville jeg nok have bedt DJ om at sende en faktura til Hr. CLC.)

Jeg er blevet fortalt af adskillige, der var til kredsmødet, at man blev meget behageligt overrasket over Hr. Jesper Lindgaards fremlægning af hvordan han ser DJ i fremtiden. Hvor han ville sætte ind etc. At han havde greb om tingene – ned til de mindste detaljer. Lidt i modstrid til din udlægning.

Til din ”undskyldning” vil jeg lige sige:

Jeg kan jo ikke være sikker på, at det, der blev lagt op i dit navn er 100%, hvad du har skrevet. Der redigeres jo ofte. Og, din forgænger sagde jo sit job op, da et af hendes skriv blev så redigeret/skrevet om, fordi Kalø ikke kunne lide det. Men det kan du jo svare på her.

Ellers: Tak for sidst. Intet personligt i ovennævnte.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »