Som en følge af COVID-19, hvor ophold i naturen vil gavne folkesundheden, åbnes statens arealer nu for alle danske jægere

Af Redaktionen

Miljøminister Lea Wermelin har efter samråd med statsministeren sendt et forslag i høring, som skal åbne alle statens arealer for landets cirka 220.000 jagttegnsberettigede borgere.

Forslaget skal ses i lyset af, at man ønsker at fjerne denne store mængde borgere fra det offentlige rum, for på denne vis at mindske spredningen af Corona-virus.

– Kan vi fjerne omkring 200.000 personer fra butikker, gader og veje, så vil det virkelig batte noget, udtaler ministeren, som tilføjer, at forslaget naturligvis er udarbejdet i samråd med Sundhedsstyrelsen.

Ny WEB-portal

Der vil blive oprettet en ny WEB-portal, hvor jægere kan booke et givent område eller en nummereret hochsitz, ganske i lighed med den portal, som i dag fungerer med booking af shelters til overnatning i det fri.

– Vi havde jo i forvejen teknologien fra disse shelters, så det er en forholdsvis enkel sag at kopiere denne portal til en tilsvarende for jægerne, uddyber Lea Wermelin.

Det er meningen, at den nye portal skal være i luften omkring den 10. maj, således at jægerne kan booke pladser op til bukkejagtens start den 16. maj.

En betaudgave af portalen kan allerede nu ses her hos Naturstyrelsen:

JÆGERBOOKING

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 143)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »