Konservator Erling Mørch forlod for nogle år siden faget som udstopper af fugle og pattedyr. I dag arbejder han som kunstner og udstiller fugle i stål

Af Redaktionen

En albatros i svævende glid hen over markerne ved Kollerup Gods og en glente i elegant og velafbalanceret flugt med godsets bevoksede mergelgrave i baggrunden.

Det er blot nogle af de oplevelser, der venter under Erling Mørchs udstilling, der i disse dag kan ses på godset lidt syd for Randers.

Fuglene er lavet i cortenstål og gengivet i naturlig størrelse og har man ikke tidligere stået overfor en albatros eller en dansk havørn vil man givetvis gribes af de enorme vingespænd.

Det er dog ikke alene størrelsen på de store fugle, der også omfatter traner og en flok bramgæs på træk, som fasinerer.

Kunstnerens fornemmelse for fuglenes bevægelse og ikke mindst evne til at gengive bevægelse vidner om stor indsigt i fuglenes anatomi og adfærd.

For selv om fuglene er fremstillet i rusten og svejset stål, er det det lykkes at gengive arternes karakteristika som slående at der i øjeblikke kan virke som var de lavet i fjer.

Besøgende fotograferet overfor havørn i naturlig størrelse udstillet på Erling Mørchs vandre-udstilling, der i dette forår kan oplevelse på Kollerup Gods.  

 

Erling Mørch er ikke mindst blandt danske jægere et kendt navn. Tusinde monteringer af alt fra ræv og råbuk til fasan og bøffel har gennem tiden fundet vej fra værkestedet ved Sabro til danske jægerhjem.

For to år siden afviklede Erling Mørch dog sit firma og lagde faget bag sig. Erling Mørchs efterfølgere er idag en del af konservatorfirmaet Nordjysk Trofæmontering, der arbejder videre med udstopning af dyr i traditionel forstand.

Under billederne herunder gengives video tidligere anvendt under Mørchs udstilling på Aarhus Naturhistoriske Museum.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »