“Fuld” mårhund og mårdyr på slingrekurs udløser spørgsmål om corona

– Har aldrig set noget lignende, lyder det fra erfaren jæger, der ved synet af en “fuld” mårhund og andre “påvirkede” dyr rejser aktuelle spørgsmål 

Af Fredy Wulff

Jeg er blevet kontaktet af en jæger, der så sent som i sidste uge ”faldt over” en odder, der blot blev siddende, da han nærmede sig. På intet tidspunkt gjorde den mine til at flygte. Han aflivede den. Ikke med skud. Han undersøgte den så en smule – den så ikke ud til at være såret på nogen måde.

Tidligere på året fandt han også en mårhund, som han kom ganske tæt på. Da den forsøgte at komme væk, gik den som om den var ”skide-fuld”. 

Han er tidligere kommet tæt på mårhunde, som så har skreget og hvæset af ham, men ellers hold distancen. Det gjorde den ikke.

Det samme med en ilder, der nærmst gik sidelæns.

LÆS OGSÅ: RÅDYRET, DER STIVNEDE I RAPSMARKEN, ER NU UNDERSØGT

Han spekulerer så på, om disse dyr eventuelt kan være smittet med corona virussen. Han har jaget i mange år, men aldrig oplevet noget lignende.

Er der andre jægere, der har oplevet noget af det samme?

ELLERS – TIL ALLE: JÆGERE, HUNDELUFTERE – ELLER BARE UDE AT GÅ EN TUR.

Vi taler om: RÆV, MÅRHUND, VILD MINK, HUSMÅR, ILDER, VILDE KATTE, (ODDER?)

Hvis I møder et ex af ovennævnte, der opfører sig unaturligt (husk at en konfronteret mårhund godt kan finde på at blive siddende og skrige og hvæse) , så kontakt:

Mariann Chriel, Speciealkonsulent,  Arter & Naturbeskyttelse

machr@mst tlf: 21577075

OG HUSK: Til hundeluftere:

I vil ikke ønske at Jeres hund kommer i klammeri med et eventuelt corona-smittet dyr. Endnu en grund til at holde den i snor.

LÆS OGSÅ: PROFESSOR: LAD IKKE ANDRE KLAPPE DIN HUND

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »