Gateway1 har ladet sig inspirere af den oprindelige nordamerikanske natur og kultur, men grundlæggeren understeger dog, at brandet er dansk og sigter efter de måske mest krævende brugere af fodtøj  

Af Netnatur.dk

Henrik Sloth Nielsen har arbejdet med fodtøj i mere end 40 år. Især fodtøj til løbere, hvor kravene til komfort og pasform er helt afgørende.

– Men i forhold til løbesko står meget af det fodtøj, der i dag tilbydes jægerne, dog noget tilbage at ønske, når det gælder f.eks. pasform.

Det mener Henrik Slot Nielsen, der i 2017 tog initiativ til produktion af jagt-fodtøj. Ideen var at bygge videre på nogle af de principper, der kendetegner design af fodtøj til f.eks. lange løbeture i kuperet terræn.

Det nye tøjmærke kom til at hedde Gateway1, da Henrik Sloth Nielsen er meget inspireret af de for-stationer, der blev etableret i forbindelse med koloniseringen af USA.

– Hvis du har set The Revenant med Leonardo Wilhelm DiCaprio husker du sikkert scenen i begyndelsen af filmen, hvor en handelsstandsstation med pelsjægere overfaldes af de oprindelige indbyggere i området.

Handelsstationen er en Gateway1 og alle nordamerikanske byer langs de store floder har på et tidspunkt båret titlen Gatway1


Illustrationerne herover fra Nordamerika i 1700 tallet er udlånt af Gateway1-footgear.com

Det forholdsvis nye fodtøjsbrand har da også valgt af lade sig inspirere af det nordamerikanske, når det gælder design af logo. Her er nemlig valgt en bison, der er kontinentets største landlevende pattedyr.

– Når vi har valgt en bison som logo, hænger det sammen med, at en bison er meget tilpasningsdygtig. Den trives i såvel ekstrem varme som i ekstrem kulde. Vores fodtøj skal også kunne tilpasse sig og virke optimalt – uanset om det er varmt eller koldt, oplyser Henrik Slot Nielsen.

Han understreger dog, at Gatway1 – den nordamerikanske fascination til trods – er et dansk og skandinavisk brand.

Gateway1 producerer fodtøj designet til jægere, men også støvler, der kan anvendes til andre formål – f.eks. til fritid og for læderstøvlernes vedkomne til dagligdagsbrug.

– Det fodtøj, der anvendes til jagt og militært brug, skal kunne holde. Faktisk er jægere og soldater dem, der stiller de strengeste krav til deres fodtøjs holdbarhed. Derfor er det et godt sted at starte. Kan man producere støvler, som f.eks. jægerne er tilfredse med, er det overvejende sandsynligt, at de mange, der ikke går på jagt, også bliver glade for støvlernes funktionalitet og holdbarhed, fortæller firmaets grundlægger. 

Gateway1 har især bidt sig fast som producent af gummistøvler, men læderstøvler med kort og lang skaft til hvv jagt og trekking er også en del af programmet. Det samme gælder den populære Pull-On Chealsea, som kan bruges til hverdag såvel som til mere festlige lejligheder. 

Tre tilfældig valgte fodtøjs-kategorier fra Gateway1
Deer Sstalker9″, Sportsman18″ og SD 6″ Pull-On Chealsea
– alle er ifølge Gateway1 designet til “hårdt brug”…

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »