Udstopning af en giraf førte til, at Nordjysk Trofæmontering måtte slå hul i loftet for at gøre arbejdet med den store montering færdig

Af Redaktionen

” Må man virkelig godt skyde giraffer”

– Det spørgsmål har vi godt nok fået mange gange. Både fra kunder i værkstedet eller fra de personer, der følger vores arbejde på de sociale medier.

Hver gang har Kasper Pedersen eller andre personer tilknyttet Nordjysk Trofæmontering svaret det samme. Nemlig at det må man godt.

Kasper Pedersen forklarer, at man i det sydlige Afrika år nedlægger en del af den overskudsbestand, som mange har i de jagtfarme, som ud over antiloper og andre dyr, også huser bestande af giraffer.

– Men det er begrænset, hvor mange giraffer der er plads til – selv i en stor farm, hvor der er langt til hegnet, forklarer Kasper Pedersen, der også måtte se i øjnene, at giraffens størrelse også voldte ham og personalet kvaler.

For hvordan fik de afsluttet monteringen, når giraffen ikke kunne stå oprejst i konservator- virksomhedens lokalerne i Pandrup, cirka 20 km vest for Aalborg.

Løsningen lå ikke lige for, men efter grundig overvejelse stod det klart, at der ikke var nogen vej uden om.

Der måtte laves et hul i loftet, som det kan ses på opslagsbilledet.

 

Kasper Pedersen og hans hjælpere måtte udvide lofthøjden over det sted, hvor de arbejdede på den store giraf. Her hjælper de Netnatur-fotografen med at placere sort lærred bag det store dyr

Netnaturs udsendte fotograf blev også udfordret af det store dyr. Men med lidt hjælp fra Kasper Pedersen og hans hjælper, som også hedder Kasper, fik vi giraffen pakket ind i baggrundsbeklædning og fotograferet …

Men også gengivelsen af den flotte montering her på sitet blev en prøvelse. Omend en af de mindre.

Giraffen passer ikke ligefrem ind i de rammer, som vi normalt bruger til at vise vores billeder i. I en af de rammer, vil giraf-moneringen fremstå som en plettet streg i al det sorte.

Vi valgte derfor at lade giraffen fremstå helt uden ramme.

Dermed kan vores brugere også nemmere fornemme det flotte dyr og se at den store girafhan eller giraftyr er uden mærker fra kampe fra andre hanner. Noget man i følge den nordjyske konservator kun oplever ganske sjældent.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »