Når bøgetræerne om efteråret smider sine frugter, kan de sagtens indgå i aftensmaden som et lækkert twist i din salatskål …

Af dn.dk

Bøgetræet er det mest almindelige løvtræ i Danmark, og dets frugter hedder bog. I gamle dage kaldte børn dem for grisenødder. De smager tilfældigvis meget bedre end øgenavnet lyder – især i en lille salat.

Du kan finde dem overalt, hvor der er bøgetræer. Det eneste du skal gøre, er at lede, og det du skal bruge, er lidt tålmodighed, specielt når nødderne skal pilles ud af skallen. God appetit!

Giv salaten et drys med bøgens frugter

Du skal bruge

  • Pose til at samle nødder i
  • Lille kniv
  • Pande
  • Dine ynglings-ingredienser til en salat

 

Tip: Nødderne er lette at genkende. De er små og trekantede. De sidder to og to i en lille skål med fire klapper og pigge på siderne.

Sådan gør du

  1. Tag en tur i skoven og saml de små nødder.
  2. Pil den yderste brune skal af nødderne.
  3. Rist nødderne på en tør pande til de bliver lidt brune.
  4. Drys dem over din salat.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...