Parken blev tidligere betragtet som en af verdens mest værdifulde nationalparker. Nu er den på vej tilbage. Gorongosa i Mozambique betragtes atter som et hotspot for biodiversitet

Af Redaktionen 

Stedet hvor Noa efterlod sin ark. 

Det er betegnelsen, der ofte anvendes om Gorongosa National Park i Mozambique.

Men efter borgerkrigen, der hærgede landet fra 1976 til 1992, gik glansen af parken, der tidligere var kendt for sit meget rige dyreliv. 

Tilbage efter krigen stod en smuk, men vildt-tom naturpark.

Under den lange borgerkrig mistede landet cirka en million mennesker og under kampen for overlevelse gik det meget hårdt ud over landets dyreliv.

Turisme efter borgerkrig

I årene efter krigen var det vanskeligt at tiltrække både fototurister såvel som jagtturister, da landet, der tidligere summede af dyreliv, var blevet stille. 

Gorongosa National Park i den sydlige del af Great African Rift Valley er over 4.000 kvadratkilometer stor. Parken regnes som et hotspot for biodiversitet og som en af verdens mest værdifulde nationalparker

Takket være et ambitiøst udsætningsprogram er vildtet nu atter ved at få fat og i dag betragter forskere Gorongosa som en af ​​de mest specielle og unikke nationalparker på Jorden.

– Det er et hotspot af ‘biodiversitet’, et sted, der skal reddes for fremtidige generationer

Det skriver National Geografic, der tilbyder rejser til den østafrikanske nationalpark, der hører til blandt kontinentets største. 

Parken er lukket fra midten af ​​december til slutningen af ​​marts fra regntid.

KLIK og se flere artikler om
AFRIKA

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »