Via de midler, der kommer ind når jægerne indløser jagttegn, tilbyder Naturstyrelsen nye jægere gratis jagt på statens arealer 

Af Naturstyrelsen 

Er du ny jæger, så tag med Naturstyrelsen på nyjægerjagt. Igen i år åbnes der for tilmelding.

Den 1. oktober går jagtsæsonen ind på rådyr, skovsneppe og fasan. Og for tusindvis af jægere er det den første jagtsæson, efter de har taget deres jagttegn og bestået haglskydeprøven.

Igen i år er der mulighed for at komme på de såkaldte nyjægerjagter, der bliver afholdt i statens skove af Naturstyrelsen. 

På en nyjægerjagt kan nye jægere både få de første konkrete erfaringer med at gå på jagt samtidig med, at de får en god introduktion til både sikkerhed og god skik på jagter. 

Nyjæger

KLIK og læs mere om JAGT PÅ OFFENTLIGE AREALER 

Formålet med nyjægerjagter er, at nye jægere, der har taget jagttegn og bestået haglskydeprøven indenfor 18 måneder forud for jagten, kan komme med på en jagt, hvor de kan prøve nogle af de færdigheder, de har lært i teorien, af i praksis.

Nyjægerjagter er altid hagljagter.

Sådan tilmelder du dig til nyjægerjagt

Tilmeldingen skal ske via Mit jagttegn, hvor man kan se, hvor der er plads på nyjægerjagter. Man kan frit vælge, hvor i Danmark man ønsker at komme på en nyjægerjagt forudsat, at der er ledige pladser.

Man er kun berretiget til at deltage i en nyjægerjagt, hvis man har bestået jagtprøven efter 1. januar 2015 og bestået den praktiske haglskydeprøve. Har man bestået jagtprøven før denne dato, er man ikke berrettiget til at deltage i en nyjægerjagt.

Kort tid efter bestået haglskydeprøve vil nyjægeren modtage en besked via e-Boks, der oplyser om muligheden for at deltage i en nyjægerjagt. 

Nyjægerjagter afholdes i udgangspunktet fra den sidste uge af oktober måned til midten af januar måned.

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »