Som reaktion på forbud mod brug af levende ræve under test og træning af gravsøgende jagthunde, har Ingvardt Jensen udviklet et, efter videoen at dømme, velfungerende anlæg, som fungerer helt uden brug af levende ræve

AF Redaktionen. Video: Kennel Lolk

Det så lidt sort ud for udvælgelsen af de gravsøgende hunde, som skal gå videre i avlen, da det blev forbudt at anvende levende ræve under test og træning af gravsøgende hunde som terrier og gravhunde.

Klik og læs mere: Forbud mod anvendelse af levende ræve

Hvis ikke man kan se hvordan hunden arbejder med en levende ræv under kontrollerede forhold, er det vanskeligt at udvælge de hunde, som skal bruges i fremtidens avlsarbejde.

Under jagt kan det nemlig være vanskeligt at følge hundens mod og taktik og dermed afgøre, hvad der fik ræven til at gå af grav. Var det hundens fortjeneste eller var det lidt tilfældigt?

Derfor argumenterede hundeejerne stålsat for, at anvendelse af levende ræv – som ikke kom til skade under træningen – var helt afgørende for avlsarbejdet.

Men træning med levende ræve stod ikke til at redde

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget og det endnu nye forbud har betydet, at Ingvardt Jensen har udviklet et lukket gangsystem, der efter meget at dømme – er næsten lige så godt som de oprindelige – selv om ræven, der anvendes under træningen ikke er levende, men derimod udstoppet.

Ingvardt Jensen viser i nedenstående video, hvordan anlægget virker. Både med en ung og uerfaren hund samt med en tre år gammel ruhåret Jack Russel terrier med en del jagterfaring.

Om anlægget virker lige så godt, som fordums anlæg med levende ræve, skal herfra være usagt. Men vurderet ud fra tilsendt video, virker anlægget ganske overbevisende.

Hundene udviser mod og handlekraft og skifter taktik og de flytter sig, hvis ikke angrebene har den ønskede effekt. Og det er netop disse egenskaber, som er så vigtige at teste inden man udvælger dem, der skal lægge gener til de hunde, som fremover skal arbejde i mørke og underjordiske rævegrave.

Se filmen fra Kennel Lolk herunder

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »