Det er en følelsesmæssig beslutning, hævder international jagtorganisation, der mener, at kritikpunkterne omkring jagten på Grizzly kunne være imødekommet

Af Redaktionen

Myndighederne i Canada har lyttet til anti-jægerne og lukket ned for jagt på Grizzly. Det skriver Safari Club International (SCI), som er en amerikansk funderet interesse-organisation, der bl.a. kæmper for friheden til at gå på jagt.

Læs også: SCI

Jagten i Canada reguleres ved udstedelse af såkaldte tags, og i udsendt nyhedsbrev fra SCI hævdes det at myndighederne tilsidesætter de videnskabelige undersøgelser, der ligger bag licenssystemet, når de lukker ned for jagt på Grizzly-bjørne i Britisk Colombia

I nyhedsbrevet understreges det, at beslutningen forekommer meget drastisk. I stedet for at lukke helt ned for bjørnejagten, burde man have imødekommet kritikerne. Bl.a. kritikpunkterne vedrørende anvendelsen af de nedlagte bjørne, som SCI mener man kunne have efterlevet ved en simpel ændring af reguleringskriterierne.

Læs mere om: Bjørn

I det udsendte nyhedsbrev fra SCI oplyses det, at organisationen arbejder på at få ophævet forbuddet. Et forbud de hævder vil have negative konsekvenser for lokalsamfundet og i sidste ende også for Grizzly-bjørnene selv.

KLIK og læs mere om JAGTREJSER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »