En stor grøn alliance af mere end 26.000 borgere og ti større  organisationer vil lægge et markant pres på alle folketingskandidater under det kommende valg

Kampagnen gik i luften lørdag d. 4. maj, hvor samtlige folketingskandidater nu vil blive afkrævet et håndfast svar på, om de vil støtte en grøn generationskontrakt, der skal forpligte dem på øjeblikkelig og vidtgående handling for at redde klimaet og naturen.

– Klima- og naturkrisen kræver ambitiøse politiske svar. Vi har brug ikke brug for mere grøn snak. Men grøn politisk handling. Vi håber, at vi med kampagnen kan få forpligtet det kommende Folketing til leverer på de vigtigste grønne områder i næste valgperiode, fortæller Rune Baastrup fra initiativet ’Så er det nu’.

Læs mere om initiativet ‘Så er det nu: Gør valget Grønt!

Natur- og klimakrise kræver politisk handling

Han bakkes op af præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, som sammen med en række andre grønne organisationer deltager i kampagnen:

– Vi står overfor det vigtigste folketingsvalg i vores generation. Hvis vi skal nå at vende udviklingen og gøre noget ved natur- og klimakrisen er det inden for de næste fire år, der skal handles. Vi har ikke tid til at vente – derfor er det så vigtigt at det kommende Folketing vil forpligte sig på at der skal handles.

Kampagnen er bygget op om et nyt digitalt værktøj ’Prik en politiker’, som nu i stor skala skal udrulles for første gang under et Folketingsvalg​

Hvordan foregår ‘prik en politiker’

Til det kommende folketingsvalg er der mere end 1000 opstillede kandidater. Hver enkelt af disse kandidater kan henover de kommende uger forvente at blive spurgt direkte af vælgerne i deres lokalområde, om de vil forpligte sig på en grøn generationskontrakt. Kandidaterne kan derefter svare ja eller nej til om de vil forpligte sig på generationskontrakten. Alle de vælgere, der har deltaget, modtager derefter en direkte opfølgning på hvem af deres lokale kandidater, der har forpligtet sig til de tre mål, som generationskontrakten indeholder.

Kampagnen får opbakning fra fagforeninger, forskere og organisationer

Kampagnen lanceres officielt i en stor kronik i Politiken, hvor kravet om en grøn generationskontrakt for opbakning fra klimaforskere, meningsdannere, fagforeninger og folkelige organisationer.

Læs kronikken ‘Dette valg skal være et klimavalg’

Den grønne generationskontrakt

Politikerne bliver spurgt om de vil indgå en generationskontrakt, hvori de skal forpligte sig på at arbejde for følgende målsætninger allerede fra den kommende valgperiode:

  • At Danmark bliver CO2-neutralt senest i 2040, og at vi når mindst 70% reduktion i 2030. Folketinget bør beslutte ambitiøse og bindende klimamål hvert femte år, og tage ambitiøse skridt for at sikre en reduktion af klimabelastningen af danskernes forbrug.
  • At 20 procent af Danmarks areal udlægges til natur for at bremse biodiversitetskrisen, hvor arter uddør i et alarmerende tempo.
  • At vi påbegynder en udfasning af sprøjtegifte, så vi sikrer en bedre beskyttelse af vores drikkevand, folkesundhed og miljø.

Vær med til at afkræve politikerne svar her

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
http://www.shoesvoka.com/nike-62797
http://www.topshoesbpo.com/football-shoes-87474
https://www.coolshoesup.com/lifestyles-shoes-65667
http://www.outletzonesus.com/lifestyles-shoes-womens-73718
https://www.coolshoeszmz.com/lifestyles-shoes-womens-88469
https://www.saleshoesemz.com/nike-golf-shoes-42721
http://www.shoescooleby.com/nike-lifestyle-shoes-83665
http://www.shoesasooutlet.com/nike-lifestyle-womens-15887
http://www.resshoescool.com/nike-lifestyle-womens-15887
http://www.mmshoesforcheap.com/nike-lifestyle-womens-15887
http://www.goodvvshoes.com/nike-lifestyle-womens-15887
http://www.latestshoesgood.com/nike-flyknit-womens-shoes-22696
http://www.thebewoutlet.com/nike-flyknit-womens-shoes-39786
http://www.highquality23outlet.com/nike-air-max-29776
http://www.theemshoes5.com/nike-air-max-29776
http://www.cool23outlet.com/nike-air-max-29776
http://www.highquality5outlet.com/nike-air-womens-24369
http://www.welshoes2019.com/nike-air-womens-24369
http://www.theshoesvvv.com/nike-air-max-2017-womens-29925
http://www.kikishoescheap.com/nike-air-max-2019-56838
http://www.kikishoesvip.com/cheap-nike-free-run-49884
http://www.ccshoesvip.com/cheap-nike-free-run-26282
http://www.nkshoesccoutlet.com/cheap-nike-free-run-49884
http://www.theniceshoesoa.com/max-32348
http://www.coolshoes121.com/max-32348
http://www.coolshoes531.com/max-32348