En ny bog fra det grønlandske forlag Milik giver her et rigtigt fint “værktøj”, når man gerne vil indsamle svampe, planter og urter i naturen

Af Redaktionen

Når man færdes i naturen, kommer man om ved et væld af planter, svampe og urter, og de er rent faktisk både velsmagende og kan tillige have nyttige egenskaber.

Mange af planterne, som nævnes i denne bog, behøver man dog ikke drage til Grønland for at opleve – de vokser skam også i Danmark, så derfor er bogen ganske interessant og lærerig for os “syddanskere”.

I forlagets egen omtale af bogen skrives der:

“Når sneen smelter langs kysterne, pibler lyng og bær og blomster frem, og især i sensommeren kan man plukke bær, svampe og planter til brug i hjemmet. En del af planterne har naturmedicinske egenskaber, og i denne bog er 25 nyttevirkende planter udvalgt og præsenteret i tekst og fotos.”

En god hjælp

Hvis man interesserer sig for at samle i naturens skatkammer, så er denne bog en rigtig god hjælp. Og bogen er ikke så stor, at den ikke kan tages med på turen. På denne måde har man en fin hjælp, så man ud fra de vellignende fotos skal sammenligne det indhøstede resultat.

Forfatterne til bogen, Kirsten Jespersen og Lissi Olsen er begge planteentusiaster. Kirsten Jespersen samlede igennem mange år en stor viden om planterne og deres naturmedicinske genskaber, desværre gik hun bort, før hun nåede at udgive sine skrifter.

Lissi Olsen har bearbejdet Kirstens manuskript og tilføjet sine egne opskrifter samt valideret oplysningerne efter den nyeste forskning.

Bogen kan købes i både en dansk, grønlandsk og lidt senere også i en engelsk udgave.

Grønlandske planter Kalaallit Nunaata naasui

Af Kirsten Jespersen & Lissi Olsen

Forlaget Milik Publishing

 

 

%d bloggers like this: