Med en Grosser Münsterländer får man en fantastisk allround “jagtmaskine” og samtidigt en rigtig dejlig og venlig familiehund

Af Redaktionen

En Grosser Münsterländer er en aktiv og energisk jagthund der hjemme er rolig og behersket. Grosser Münsterländer er opmærksom og kan være vagtsom men er ellers venlig, omgængelig og hengiven overfor både familiens voksne og børn

Grosser Münsterländeren er en alsidig selvstændig arbejdende jagthund der mestrer alle jagtens aspekter. Den tager stand, er sporsikker og er tillige en fremragende apportør. So whats not to like?

Selvom den er hurtig og bevæger sig på mellemstor afstand holder den generelt en god kontakt. Den har stor jagtlyst som let kan styres gennem træning.

Specielle behov

Grosser Münsterländeren behøver motion samt meningsfyldte opgaver og har stort behov for nærhed og kontakt til sine mennesker. Den er en meget ivrig apportør og elsker i øvrigt at arbejde i vand.

Pels og pleje

Pelsen skal være tæt og glat tilliggende, så den beskytter effektivt mod alt slags vejr. Den må hverken være for fyldig eller alt for kort. Pelsplejen er overkommelig – men jævnlig frisering af behæng på ben og hale kan anbefales så den værste filtring undgås.

Indlæring

Grosser Münsterländeren er nem at træne, den er lærenem og samarbejdsvillig, og skal tidligt socialiseres med andre hunde og mennesker. Der trænes livet igennem med venlighed og konsekvens. Den elsker at apportere, så denne øvelse kan bruges som ekstra belønning.

Oprindelse

“Großeren” som den populært kaldes, har samme baggrund som Tysk Langhår og har aner tilbage til middelalderen og senere tiders fuglehunde, vandhunde og drivende hunde som Wachtelhund samt engelske pointere og settere.

I starten af 1900 tallet blev den sort hvide variant udskilt fra avlen for Langhåret Hønsehund og i 1919 opstod avlsforbundet for den sort/hvide langhårede hønsehund også kaldet Großer Münsterländer efter området hvor flest af de oprindelige stamhunde fandtes.

Dimensioner

Hanner er mellem 60 og 65 cm i højden. Tæver lidt lavere, typisk mellem 58 og 63 cm. Vægten ligger mellem 28 og 35 kg.

Farvevarianter

Der er tre farvevarianter – hvid med sorte aftegn og pletter, sortskimlet og ren sort. Hovedet er sort –  eventuelt med en hvid snip eller blis. Øjnene er mørke.

Oprindelsesland

Tyskland.

Internationalt racenavn

Grosser Münsterländer Vorstehhund.

FCI-gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Specialklub

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »