Torben Pors, der er indehaver af rekorden for flest nedlagte snepper på en sæson, kan også tilføje en stor dansk guldbuk i jagtjournalen

 

Af Redaktionen 2008

Torben Pors, Vinderup blev kendt over hele landet, da han i 2006 rundede 284 snepper nedlagt på en sæson. Dermed var han indehaver af Danmarksrekorden for flest nedlagte snepper på en sæson. (Se Snepperapporten i Jagtårbogens 6. årgang).

Men posten Torben Pors er også inkarneret bukkejæger og d. 17. maj overtalte han kone og børn til at rejse et par dage til Øster Hurup. Nu skulle der jages igennem på Skive-egnen.

Jagtmuligheder mangler posten ikke og han besluttede sig for at prøve et terræn, hvor han ca. hvert andet år kan finde en pæn pladsbuk.  På de fede jorder, hvor Torben Pors har fredet rå, lam og ungbuk, trives råvildtet godt.

Det har medført, at bestanden med tiden er blevet stærkere og stærkere. Torben Pors har således skudt flere bukke på skønsmæssigt 80-90 point i de ca. 20 år, hvor han har haft lov til at skyde buk og ræv i det råvildtvenlige terræn. Et område som består af skov, mose og små remisser.

Ved 17 tiden d. 17. maj var han fremme ved terrænet. Og allerede inden han skubbede en kugle i kammeret spottede han noget overraskende et dyr i mosen langt fra det sted, hvor han havde besluttet sig for at bruge aftenen. Selv på afstand så han tydeligt, at der var tale om en stor og meget høj buk.

– Vinden var ikke gunstig, men jeg indledte en hurtig pyrch ned mod bukken. Skulle den få vind af mig ville jeg sandsynligvis alligevel kunne nå at få en chance inden bukken stak af. Alt gik planmæssigt og på ca. 110 meters afstand kunne jeg sætte mig ned, slå skydestokken i jorden og nedlægge bukken. – Kl. var 17.42 og jeg havde kun været på jagt i fem minutter.

– Jeg kendte ikke bukken, men på afstand kunne jeg se, at det var en meget høj buk, som jeg havde skudt til. Men først da jeg stod ved den, opdagede jeg, at det tilmed var en meget kraftig buk.  Jeg var klar over, at det var mit livs buk og jeg var naturligvis noget berørt over situationen.

– Det var trods alt kulminationen på 25 års bukkejagt, slutter Torben Pors. Bukken er endnu ikke opmålt, men sagkyndige vurderer den 30 cm. høje og ca. fire år gamle buk til en guldmedalje, altså over 130 point.

Sneppekonge og guldbuk

Overvældet over sit enestående held, lod Torben Pors sin kammerat prøve kræfter med den mere ”sikre” sommerbuk, som han havde spottet.

Den chance lod kammeraten Bruno Kåstrup ikke gå fra sig og den stærke, lyreformede buk, som han nedlagde næste dags morgen, ses i baggrunden af billedet.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 148)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »