Mere ensartede patroner og dermed mere ensartede skud. Det er filosofien bag Riffelpatroner.dk, der tilbyder håndlavede riffelpatroner til jægere og langdistancestytter etc.

Af Redaktionen. Foto: Riffelpatroner.dk

– Hvad opnår med ved at købe jagtriffelammunition hos Riffelpatroner.dk, som man ikke opnår, hvis man køber patroner hos nogle af de store ammunitionsfabrikanter?

Det er det første spørgsmål, der presser sig på, når man taler med Frank Jensen, som er stifter og indehaver af Riffelpatroner.dk

Spørgsmålet har indehaveren hørt før og svaret ligger ham lige for:

– Først og fremmest får man et mere ensartet produkt – målt patron for patron. Tolerancen mellem de forskellige patroner er lavere hos Riffelpatroner.dk end den er hos dem, som vi sammenligner os med.  Det betyder, at vi i den sidste ende kan sikre jægerne – eller politiet eller finskytterne – mere jævne og ensartede placeringer af deres skud, lyder det fra Frank Jensen, som på hjemmesiden har highlightet følgende:

“ALLE vores patroner skyder ens…. HVER GANG”

Frank er selv riffeljæger, og på sin hjemmeside pointere han vigtigheden i at kunne stole 100% på sit grej.

Hvert år rejser han til Polen efter buk, hjort og vildsvin ikke mindst. I alt gæster han Polen cirka fire gange årligt.

– En patron, som er samlet som et håndværk, af en håndværker. Det er filosofien bag riffelptroner.dk som kan producere håndlavede riffelpatroner til langt under det, som man i almindelighed betaler for fabriksfremstillede.

 

På spørgsmålet om hvem han vil betegne som den mest typisk køber af ammunition fra Riffelpatroner.dk lyder svaret.

– Vi holder til i Thisted, og umiddelbart vil man måske tro, at lokalområdet er det vigtigste marked for os. Men det er ikke tilfældet.

– Vi sælger patroner til hele landet og da jeg selv leverer patronerne, har det betydet, at jeg har mødt mange forskellige personer fra mange forskellige lag og grupperinger. Derfor er købegruppen mere vidtspædende, end man måske forestiller sig. Det kan være alt fra bukkejægeren, der skal på ´jagt i Danmark eller Sverige … til til bjergjægeren, der skal nedlægge f.eks. gemser og måske skyde på mere ekstreme afstande, forklarer Frank Jensen.

Han oplyser dog, at det sjældent er ønsket om at spare på jagtbudgettet, som er udslagsgivende for om jægerne køber ammunition hos ham, selv om han påpeger, at han i sin markedsføring også fremhæver de lave priser sammeholdt med standardfremstillet ammunition.

Riffelpatroner.dk fremstiller ikke projektilerne, krudt, fænghætter, men samler dele til færdige patroner, og på hjemmesiden understreges det, at ALLE patronerne bliver lavet enkeltvis og ALLE krudtladningerne bliver digitalt opvejet.

 

Riffelpatroner oplyser på hjemmesiden, at der kan være store besparelser forbundet med at købe håndlavet fremfor fabriksfremstillet ammunition, selv om man måske umiddelbart skulle tro, at det forholdte sig omvendt.

Der kan især være besparelser, hvis man skyder med mere unikke kalibrer og indsender de afskudte hylstre. Men for de gænge kalibrer, som f.eks .30-06, 6,5×55 eller .308WIn er der ikke meget at spare ved selv at fremsende de afskudte patroner.

Frank Jensen har dog oplevet, at flere foretrækker at gemme de hylstre, som de tidligere har anvendt. Måske for at skåne miljøet eller måske fordi de afskudte patronhylstre repræsenter en eller indenfor for affektionsværdi.

15 kugler i 3 forskellige ladninger, har efter prøveskydninger med de 3 ladninger gjort at en kunde har fundet frem til den patron, der præstere den mindst spredning i kundens egen riffel. Billede viser 3 skud, skudt på 100 m og på Riffelpatroner.dk uddyber kunden sin oplevelse med de håndlavede patroner fra Riffelpatroner.dk

 

Jeg startede riffelpatroner.dk for nu mange år siden med at lade til eget brug, og erfarede hurtigt, at det kunne lade sig gøre, at lave jagtpatroner, som faktisk havde en bedre, og mere ensartet precision end fabriksladede jagtpatroner, siger Frank Jensen og fortsæter:

– Ensartethed er altafgørende for vores fremtid og derfor gør jeg meget ud af, at patronerne skyder identisk. Den færdige patron skal være lige så perfekt udvendig, som den er indvendig, lyder det fra Frank Jensen.

 

Nosler Partition

3 cm udgang

0-15 meter flugt

      Ræv, Råvildt, Kronvildt     Vildsvin <100kg

Kan bruges til alle vildtarter

Norma Oryx

5 cm udgang

0-30 meter flugt

      Råvildt, Kronvildt, Elg

      Vildsvin >100kg

Kan bruges til alle Vildtarte

BLYFRI Barnes TTSX

3 cm udgang

0-100 meter flugt

      Råvildt, Kronvildt, Elg

      Vildsvin >100kg

Kan bruges til alle vildtarter

BLYFRI Lapua Naturalis

3 cm udgang

0-50 meter flugt

      Råvildt, Kronvildt, Elg

      Vildsvin >100kg

Kan bruges til alle vildtarter

“Vi har udarbejdet denne retningshjælp, for at hjælpe dig med at vælge det rette projektil, til den jagtform du skal drive. Den er lavet udfra kunders og egne erfaringer. Vi har ingen økonomisk fordel ved, at fremhæve nogle projektiler frem for andre. Ønsket er kun, at vores kunder får den bedste oplevelse “

Citat og foto: Riffelpatroner.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »