Det bedste der er sket for bevarelsen af næsehorn hævder professionelle jægere. WWF ser dog helt anderledes på den nu lovliggjorte handel med horn fra næsehorn

Af Redaktionen

Det er igen blevet lovligt at handle med horn fra næsehorn i Sydafrika. Det betyder, at værdien på et levende næsehorn igen er meget mere værd end værdien af et dødt.

Det hævder mange farmejere, der er begejstret for, at Sydafrika har besluttet, at det igen skal være lovligt at handle med horn fra næsehorn

Dermed bliver situationen meget snart lig situationen frem til 2009, hvor Sydafrika besluttede at forbyde al handel med horn fra næsehorn. En beslutning, der efter meget at dømme satte gang i et illegalt marked og et voldsomt krybskytteri, der på ganske kort tid skubbede bestanden af næsehorn mod udslettelse. Ikke kun i Sydafrika, men også i andre afrikanske lande.

Læs også: Kan næsehornsfarme bremse krybskytteri ?

Tilhængerne af det nye initiativ tror på, at et lovligt marked vil bringe de skyhøje priser på illegale næsehornshorn ned igen, hvis og såfremt det bliver lovligt at sælge hornene på et internationalt marked.

– Vi er godt klar over, at der stadig er mange forhindringer i vejen for næsehornsbevaring og krigen mod krybskytteri, men vi håber, at private farmejere nu har fået troen tilbage og vil fortsætte med at beskytte deres næsehorn, skriver begejstret debattør Cliff Tulpa på sydafrikansk hjemmeside.

– Vi ved dog, at krybskytteri ikke vil forsvinde hen over natten som følge af de nye regulativer, men vi håber, at det indenlandske salg af horn fra lovligt, etiske og humant indsamlede horn vil lindre presset på krybskytteriet.

Læs også: Bør Swaziland sælge horn fra næsehorn?

– Men skal der virkelig gøres noget godt for næsehornbestanden, skal det være lovligt at sælge hornene på det internationale marked, og vi håber, at dette er det første skridt frem mod det mål, slutter debattøren.

Organisationerne RhinoAlive og Future4Rhino er også blandt dem, der er meget glade for, at levende næsehorn nu igen bliver værdifulde. De tror på, at man i Sydafrika, som rummer Afrikas største bestand af næsehorn, atter vil se næsehorn blive udsat i nogle af de private områder, hvorfra de er forsvundet pga krybskytteri.

WWF Danmark er dog ikke begejstret for det nye tiltag og udtaler:

– Det er virkelig en dårlig nyhed for næsehornet. Med tilladelse til indenlandsk handel med næsehornshorn i Sydafrika åbner man en ladeport for omfattende ulovlig handel med næsehornshorn, siger WWF Verdensnaturfondens wildlife-ekspert, programleder Bo Normander.

Billig jagt på afhornede næsehorn

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »