“Six-pence”, “Newsboy” og “Bakerboy” – men hvad er forskellen? Læs Netnaturshop-artikel

Af Netnaturshop.dk 

Når det kommer til kvalitetshatte og hovedbeklædning, er der ikke mange, der gør det som italienerne og englænderne gør det, når de producerer hatte.

Men hvad er den primære forskel på hattene fra de to forskellige lande?

 

Italienske kvalitethatte, såsom MJM Hatte og Borsalino bruger meget tid på at sy hatten så rund som muligt, og det giver det afrundede look set fra side og bagfra.

 

 

Harris Tweed kashmir uld inde i hatten: Fabrikeret i Italien

Englænderne er kendt for at sy deres hatte med tre syninger bagtil, hvilket giver et mere trekantet look, og det medfører en anden facon – især set fra siden og bagtil... og det giver et lidt mere fint look end eksempelvis merinoulde.. og det giver et lidt mere fint look end eksempelvis merinoulden

 

HISTORIE OG MODELLER

En af de bedst solgte hattemodeller gennem tiden er “Newsboy”, som blev særligt populær i start af 1920’erne

Modellen har fået navnet “newsboy”, da den blev anvendt af de unge avisbuddrenge i den periode. Og selvom hatten i dag benyttes af såvel de helt unge som de meget ældre, hænger navnet newsboy stadigvæk ved.

MJM hatte, som startede deres virksomhed tilbage i 1829, er Danmarks ældste hattevirksomhed, som den dag i dag stadigvæk sælger de samme modeller, som de gjorde for 100 år siden.

MJM har lagt alt deres arbejde i at forfine de klassiske herre- og damemodeller. MJM har i dag et bredt program, med modeller der passer til alt fra fritid og højtidelige begivenheder til jagt og lystfiskeri.

HVILKEN MODEL?

På billederne nedenfor er der fotograferet tre vidt forskellige modeller, der gør sig til hvert sit outfit.

“Daffy”, også kendt som “Six-pence”, som den første model hedder, gør sig rigtigt godt til et mere stilrent outfit, såsom skjorte, pullover eller oilskinds jakke/læderjakke etc., da kendetegnes ved en meget strømlinet facon.

“Montreal”, også kaldt “Newsboy” modellen, giver meget kontrast til ens outfit, og giver virkelig noget liv. Denne model er velegnet sammen med et råt look, som tyk uld og denimjakke, men passer også til slips, vest og jakkesæt, som er en kombinationen, der er populær – ikke mindst grundet TV-serien “Peaky Blinders”.

Tredje model, “bakerboy” modellen, er en 8-panel model, som “newsboy” modellen og det specielle ved denne model, er, at den er vandtæt og er særlig kendt model indenfor jagt og fiskeri. Der er tale om en klassisk, engelsk hattemodel, der har været populære blandt skytter og godsejere verden selv om den har sin oprindelse i det britiske jagtmiljø.

 

 

 

 

HVORDAN FINDER DU DEN RIGTIGE STØRRELSE?

Vi foreslår, at du måler omkredsen af dit hoved, hvis du ikke har købt en ny hat for nylig og dermed kender din størrelse.

Step 1. Brug et målebånd

Step 2. Mål vandret rundt om hovedet henover midten af panden, hvor hovedet er bredest.

Step 3. Hvis du måler f.eks 58,5 cm, så rundes der op til 59 cm og tager den en størrelse større.

Step 4. Alle vores hatte er målt efter cm-mål. OBS: Vær opmærksom på, at engelske hatte oftest er lidt mere snævre end de Italienske, og du vil måske derfor være nødt til at gå en størrelse op i de engelske hatte.

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »