Dobbelttragedie har ramt pilot-familie i Wanaka i New Zealand, som har mistet endnu en søn, der er styrtet med helikopter

Af Redaktionen

Helikopterpilot Nick Wallis og to personer fra New Zealands naturstyrelse DOC er d. 16. oktober 2018 omkommet under et flystyrt nær Wanaka i New Zealand.

Uheldet fandt sted under transport med nedlagte tahr, som i disse dage bringes ned i antal efter netop indgået aftale mellem myndighederne og landets jagtorganisationer.

KLIK og læs også: Jægerne på New Zealand har reddet tahr fra udryddelse

Årsagen til uheldet undesøges nu af myndighederne, men hvorfor Nick Wallis styrtede ned med sin helikopter (Hughes 500) på en dyrket mark nær Wanaka lufthavn står for nuværende uklart.

Stort tab

Ifølge nyhedsmediet Stuff.co.nz er beboerne i Wanaka meget berørte af uheldet. Især fordi det er anden gang inden for de sidste tre måneder, at byen og familien Wallis rammes af et uheld med en styrtet helikopter og en mistet pilot og søn.

Nick Wallis bror Matt mistede under et lignende uheld livet d. 21. juli, hvor han under en solotur styrtede ned i Lake Wanaka.

Begge piloter beskrives som særdeles afholdte i lokalmiljøet og under begravelsen i juli var omkring 2.000 mødt op for at tage et sidste afsked med Matt Wallis.

Dobbelttragedie

Både New Zealands premierminister og miljøminister har begge kondoleret det seneste tragiske uheld og miljøminister Eugenie Sage, der er øverste ansvarlig for landets naturstyrelse, siger bl.a., at fokus nu bør være på de berørte familier.

De to dræbte piloter er begge sønner af helikopterpilot Tim Wallis, som selv været involveret i ikke færre end 15 styrt med helikopter. Det viser informationer, som Stuff er kommet i besiddelse af.

Tim Wallis har ikke selv været i stand til at flyve efter sit seneste uheld.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »