Dansk ejede Henne Pet Food blev grundlagt på en aha-oplevelse og i dag – 30 år senere – holder virksomheden stadig fast i grundideen med brug af friske laks i hunde- og kattefoder

Af Netnatur (Annonce)

Det hele handler om laks. Friske laks. Henne-Petfood har eksisteret siden 1993 og virksomhendens produktion af foder til hunde og katte er alt sammen koncentreret omkring brug af frisk og ferske laks fra Norge.

Det oplyser Gitte Marie Juhl, som er ansvarlig for salg og markedsføring i Henne Pet Food, som udover en lang række eksportmarkeder også servicerer et stort forhandler netværk spredt ud over de meste af Danmarkskortet.

– Når frisk fisk af høj kvalitet er særlig anvendelig til f.eks. hundefoder, skyldes det, at hundes optagelse af næringsstoffer fra fisk er ganske høj. Det betyder i praksis, at der kommer mindre ufordøjet foder ud i den modsatte ende, lyder det fra Gitte Marie Juhl.

Gitte Marie Juhl forklarer, at proteinerne i foderet under fordøjelsen nedbrydes til aminosyrer. Aminosyrerne optages i blodet og fordeles i kroppen, hvor de anvendes til opbygning, vedligehold og reparation af bl.a. kropsvæv, muskler, knogler og indre organer.

Hun påpeger desuden, at hunde og katte har brug for mange forskellige aminosyrer. Nogle producerer de selv. Andre må tilføres gennem kosten og mangler bare én af disse aminosyrer, kan nogle af dyrets indvendige processer gå i stå. Det kan betyde, at de resterende aminosyrer bruges som energi i stedet for vedligeholdelse af kroppens proteiner.

Figuren ovenfor viser proteinernes fordøjelighed i hunde- og kattefoder alt efter proteinernes oprindelse. Som det ses ligger laks højt på denne skala, hvilket betyder, at hunden eller katten kan konvertere en stor del af proteinet i forhold til andre proteinoprindelser. Figur: Henne Pet Food 

Det var lidt af en aha-oplevelse, som grundlagde virksomheden Henne Pet Food. Ideen opstod, da en ældre hund fik det mærkbart bedre, da man begyndte at fodre den med frisk laks fra en fabrik, som ligger i umiddelbar nærhed af Henne Petfoods nuværende adresse i Outrup ved Henne Strand.

Erfaringerne med den den ældre hund medførte i første omgang, at der blev iværksat en produktion af bagte godbidder, som blev anvendt som hundesnacks.

Senere valgte den nuværende ejer af virksomheden at søsætte en produktserie og sammen med en række dyrlæger blev der udviklet en serie, som i dag spænder fra snacks og energitilskud til olier og fuldfoder-produkter.

Foder, snack og olie fra laks har et rigt indhold af naturlig Omega 3 og 6 og Henne Pet Food får dagligt leveret frisk laks fra en af Europas førende lakseproducenter til humant konsum. 

I dag producerer virksomhed 10- 20 tons hunde- og kattefoder om dagen og grundideen er stadig den samme. Norsk producerede laks udgør sammen med andre nordiske produkter en stor del af indholdet i den omfattende produktserie.

– Vi tilstræber at bruge så lokale råvarer i vores produktion som muligt under hensyn til den høje kvalitet, som er altafgørende for de råvarer vi anvender.  Det betyder bl.a. at Henne Pet Food har sin egen mølle, som gør, at korn og ærter etc. friskmales umiddelbart inden produktionen.

– Prismæssigt hører vores produkter hverken til de dyreste eller til de billigste på markedet, selv om vi tilstræber en meget høj kvalitet i vores produktion. Det siger Gitte Marie Juhl, som finder det udbytterigt og meget spændende at være med i alle processerne – fra indkøb og produktion til salg og markedsføring.

– I en mindre virksomhed som vores med 14 ansatte, er vi alle meget afhængige af hinanden. Vi skal alle yde vores bedste, og selv om vi er en eksportvirksomhed, som via datterselskab i Flensburg eksporterer vi til 24 forskellige markeder, er vi stadig en familieejet virksomhed med begge ben solidt plantet i den jyske muld.

Som del af det af foderprogrammet til hunde og katte har Henne Pet Food i samarbejde med Sirius udviklet en unik Powerbar med 6000 Kcal ME pr. Kg. til hunde som skal yde det maximale. 

Læs mere på henne-pette-food.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »