Efter 15-16 år som medlem af Den Nationale Hjortevildtgruppe (DNH) stopper næstformand i Vildtforvaltningsrådet Henrik Bertelsen sit arbejde i hjortegruppen

Af Redaktionen

Henrik Bertelsen, der primært har forsvaret landbrugets interesser i Den Nationale Hjortevildgruppe, stopper som medlem af gruppen, der er nedsat af Vildtforvaltningsrådet.

– Jeg har i hen ved 15-16 år været medlem af Den Nationale Hjortvildtgruppe, lyder det fra Bertelsen, der her forklarer, hvorfor en ny mand fra landbruget nu overtager hans plads i gruppen.

Krybskytteri konstaret i Dorf

Vildtforvaltningsrådet næstformand Henrik Bertelsen, stopper som medlem af Den Nationale Hjortevildtgruppe, men hvem som bliver landbrugets nye mand i gruppen, er endnu ikke bekræftet.

– Jeg har i flere år ytret ønske om at blive afløst. Modsat er jeg hidtil blevet bedt om at fortsætte.

– Mit ønske blev dog ultimativt fra mig i efteråret, lyder det fra Henrik Bertelsen over for Netnatur.dk, som tidligere i en kommentar har omtalt rokaden, som ”en endnu ikke bekræftet” nyhed. Bertelsen slår dog fast, at der ikke, som skrevet i sitets kommentar, er tale om, at han er sat på porten, men at hans fratrædelse sker efter eget ønske.

– Det passer fint sammen med, at linjen for kronvildt er lagt af ministeren (Miljø-  og fødevareministeren red.) og at der netop nu startes op med at se på dåvildt efter ministerens ønske, slutter Henrik Bertelsen.

Henrik Bertelsen valgte i september 2017 at trække sig fra Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe. En plads som efterfølgende blev besat af Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug og fødevare.

Læs mere: Landbrugsavisen

Det er endnu ikke officielt bekræftet, hvem som overtager landbrugets plads i Den Nationale Hjortevildtgruppe.

%d bloggers like this: