Ulve-kobbel eller hunde mistænkes for at stå bag landets hidtil største enkeltangreb på får. Naturstyrelsen undersøger nu, om det er løse hunde eller ulve, der står bag drabene

Indsendt af Erik Poulsen, “Her er ulven i Danmark”

“Det er et frygteligt syn. Det er helt meningsløst. Selvfølgelig kan der altid ske noget med dyr, der er ude i naturen, men slet, slet ikke sådan noget som det her. Det er fuldstændig vanvittigt”.

Jørgen Blazejewicz, ejer af Storålam, til TV Midtvest om det syn, der fredag morgen mødte ham i en fårefold ved Sandfær Plantage; mellem Vind og Idom.

15 får var dræbt i løbet af natten. Otte af dem blev fundet i den nærliggende å, og der var døde og lemlæstede får på begge sider af åen.

Naturstyrelsen har besigtiget episoden, der sættes i forbindelse med det såkaldte Stråsø-kobbel, der holder til i området. Det er det hidtil største enkeltangreb på får.

Angrebet skete i en såkaldt ulvesikret fold. Trods de ekstra tråde med strøm har Storålam alligevel siden efteråret 2016 har haft gentagne angreb på naturplejefårene i området. Det skal nu undersøges, om hegnet har fungeret som det skulle.

Miljøstyrelsen har derfor gennemført forsøg med kameraovervågning af en ulvesikret fold, men foreløbigt uden held.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »