Historisk film viser hvordan vilde afrikanske elefanter – med jægernes helbred og liv som indsats – indfanges for efterfølgende at blive anvendt som ridedyr og trækdyr

Film: Archive Film

Historisk film optaget i 30’erne viser hvordan der indfange elefanter i Afrika. 

Indfangningen virker bestemt ikke ufarlig og flere steder ser det ud til at det er lige ved at gå galt for de mange afrikanere, der under ledelse af en europæer til hest, deltager i jagten. 

KLIK Og læs også: Den sidste elefantjæger i Afrika

Afrikanske elefanter er ellers ikke kendt for at lade sig dressere som tilfældet er med elefanter fra Asien, hvor elefanter i generationer har været anvendt som trækdyr i skovene. 

Regnskov og savanne

Årsagen til at Afrikanere ikke på tilsvarende vis har trænet elefanterne mener eksperter og historikere kan skyldes flere ting. Bl.a. at man ikke på tilsvarende vis har haft behov for det. 

Den åbne afrikanske savanne er meget forskelig fra den tætte, asiatiske regnskov og dertil kommer, at de afrikanske elefanter regnes som mere aggressive og temperamentfulde. 

I flere af datidens Holywood-film, der foregiver at foregå i Afrika, er det da også indiske elefanter, der anvendes. Af og til forsynet med kunstige  ører, da de skarpeste biografgængere også dengang vidste, at indiske elefanter netop kendes på de forholdes små øre – i hvertfald sammenlignet med de afrikanske elefanters.  

Safari fra ryggen af en afrikansk elefant

Afrikanske elefanter kan dog tæmmes og flere steder i Afrika er det i dag muligt som turist at opleve dyrelivet fra ryggen af en elefant. En afrikansk vel at mærke. 

Hvordan indfangning og træningen af elefanter i Afrika foregår i dag, har denne redaktion ikke undesøgt, men herunder ses en historiske film, som viser hvordan indfangning af elefanter kunne foregå i årene op mod anden verdenskrig. 

KLIK og se flere JAGTFILM

KLIK og læs mere om AFRIKA

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »