Oddere fra det østjyske skal flyttes til sjællandske vandløb. DN og Aqua Akvarium & Dyrepark i Silkeborg beder derfor østjyderne om hjælp til at redde bestanden …

Af dn.dk
Østjyske oddere skal være med til at redde bestanden af oddere på Sjælland. Men dyrene er svære at fange. Aqua Akvarium & Dyrepark i Silkeborg og Danmarks Naturfredningsforening beder derfor om hjælp til at finde vildfarne oddere i Østjylland.
Unge oddere bliver jaget væk hjemmefra af enten deres mor eller hendes mage, når de er omkring et til halvandet år gamle, og derfra må de klare sig selv. Når de skal finde et nyt sted at bo sker det, at de forvilder sig hen, hvor de ikke hører hjemme. Sidste år i maj blev tre oddere fundet i henholdsvis en kostald, i en lade og på en skole i Østjylland.
– Der blev fundet tre oddere i løbet af 14 dage. Derfor beder vi lige nu folk om at holde øje og melde tilbage til akvariet eller DN, hvis de finder oddere, hvor de ikke hører hjemme, så vi kan få dem til Sjælland, siger biologi i DN Bo Håkansson.

Går ikke i fælderne

Morten Vissing fra Aqua Akvarium & Dyrepark og Bo Håkansson arbejder i øjeblikket på et projekt, hvor de har fået tilladelse til at sætte fem oddere fra Østjylland ud i sjællandske vandløb for at redde den sjællandske bestand. De tre første oddere blev sat ud sidste år et hemmeligt sted på Sjælland.Der mangler altså to oddere.
Derfor sætter de nu en smule af deres lid til, at odderne dukker op på samme måde som sidste år, hvor odderne heldigvis ikke led overlast på trods af, at de blev fundet langt fra deres rette element.-
De var godt nok stressede, sultne og tørstige, men ellers i god form, da vi fik dem ind. Vi fik dem fedet op med levende fisk, og i løbet af fire uger havde de taget 2,5 kilo på og var helt fit for fight igen, siger Morten Vissing.

Masser af fisk til udflytterne

Der er ikke mange spor efter dem. Signalet fra GPS-senderne, som blev sat på dyrene, forsvandt, da de blev sat ud. Men Morten Vissing er sikker på, at det er et godt sted, de har fundet til odderne.
– Området er fyldt med karper og store rørskovsområder. Jeg er ret sikker på, at de nok skal leve godt der, slutter Morten Vissing.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »