Dyrevelfærdsmærket kød og mejeriprodukter findes i tre niveauer – jo flere hjerter, jo bedre dyrevelfærd

Af Fødevarestyrelsen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Her kan du se, hvor meget mere dyrevelfærd dyrene får, når du vælger kød og mejeriprodukter med 1, 2 eller 3 hjerter.​​​​​​​​​​​​​ 

Kontrollen med Dyrevelfærdsmærket er statsgodkendt, og mærket er din garanti for, at dyrene har haft bedre forhold end dyr fra traditionel produktion.

Få det fulde overblik over reglerne for Dyrevelfærdsmærket i Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsordning (de specifikke kriterier finder du i bilag 1-4).

  Med 1 grønt hjerte er dyrevelfærden løftet over dansk lovgivning.

Der er yderligere krav til staldforholdene. Dyrene får mere strøelse, mere plads og kortere transporttid til slagtning.

Kyllingerne er af en langsommere voksende race, grisene halekuperes                                                     ikke, og kalven får en bedre start på livet.

  Med 2 grønne hjerter er kravene fra hjerte 1 øget for at sikre endnu bedre dyrevelfærd.

Her får dyrene endnu bedre plads og endnu mere strøelse. Kyllingerne kan have adgang til udeforhold, malkekøerne kommer på græs, og der er senere fravænning af pattegrisene.

  Med 3 grønne hjerter er kravene fra hjerte 1 og 2 øget for at sikre meget bedre dyrevelfærd.

Dyrene har meget mere plads. Kyllingerne kommer ud i det fri, kalve til kødproduktion kommer på græs med deres mor, og pattegrisene fødes i udendørs hytter.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »