–  Det kan være etisk problematisk af skyde gamle dåer, lyder det fra formand for hjortelaug, der opfordrer til, at man i Vendsyssel holder lidt igen med afskydningen

Af Redaktionen 

Midt- og Østvendsyssel Hjortelaug vurderede for cirka to år siden, at det var omkring 450 dådyr i Østvendsyssel. Men så mange er der ifølge lauget ikke længere. 

Nu vurderes det, at bestanden er mindsket med cirka 10 procent. 

Denne vurdering får laugets formand til at sende en opfordring til jægerne i området.

Dåvildt i Vendsyssel

I perioden 2005-2010 blev der udsat en større mængde dådyr i Østvendsyssel, og siden 2017 har der været jagt på då, kalv og spidshjort i december måned. Men i følge formand for Midt- og Østvendsyssel Hjortelaug skydes der lidt for mange ældre hundyr.

KLIK  og læs om de jagtetiske regler og adgang til de lokale jagttider for hjortevildt

 

Jan Steen mener, at jægerne bør holde lidt igen og i stedet rette afskydningen mod kalvene. Der er ikke kun bedre for bestandens størrelse, men også rent etisk, og set i forhold til de enkelte dyr, mener han, at dette vil være bedre. 

Hvis dåen skydes, kan dens kalv have svært ved at klare vinteren, forklarer formanden overfor Nordjyske.dk. 

Formanden bygge sin bekymring på jægernes indberetninger og oplyser, at  to ud af tre nedlagte dyr i de sidste to år har været ældre dåer. Og det er i følge Jan Steen problematisk.

I følge Nordjyske.dk er der nedlagt cirka. 100 dådyr pr. i de to sæsoner 2017 og 2018.

– Vi ved, at cirka to tredjedele af disse dyr var ældre dåer. Og det er problematisk, forklarer Jan Steen, formand for Midt- og Østvendsyssel Hjortelaug.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 129)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »