Sidst på sæsonen er der en tendens til at fuglene flyver endnu højere og endnu stærkere og det kan betyde, at man bør ændre sin skydeteknik

Af Redaktionen 

– Der er ikke noget, der hedder “a straight driven bird”, når først fuglen er ude på det maksimale af haglbøssens rækkevidde. 

Det forklarer skydeinstruktør Tom Payne i nedenstående video fra Shooting.uk, hvor han bl.a. påpeger, at vinden kan påvirke fuglens retning, så den ikke er så “straight”, som det kan se ud til. 

– Det handler om at læse fuglen, udtaler Tom Payne.  

På kortere skudhold op til omkring 25 yards (knap 23 meter) har vinden sjældent betydning, men er man til jagt på drevne fasaner, er det de lidt højere fugle, som det handler om. Og da skal man korrigere sin skudteknik, forklarer Tom Payne. 

I nedenstående video kommer den britiske instruktør også ind på anvendelse af patroner, og patroner, der leverer særlig godt på lidt længere afstande. 

Under skydning til høje fasaner kan det også være en ide at have fokus på, hvor langt fremme på haglbøssen, man har sin venstre hånd – og omvendt, hvis man er linksskytte – da det kan gøre det hurtigere at svinge haglbøssen og dermed hurtigere “fange” fuglens fart og flugtretning. 

Dette og meget mere kommer Tom Payne ind på i ovenstående video. 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »