– Få det nu gjort!, lyder opfordringen fra Freya Chalotte Askjær, jæger, jagtskribent og ambassadør for Audiovox, der opfordrer til hørebeskyttelse under jagt – f.eks. ved at anvende formstøbte høreværn

Tekst og foto: Freya Chalotte Askjær

Audiovox

Knaaaald! Og så en susen og ringen for ørerne! Jah, det var så det der skete, da jeg glemte at tage mit høreværn på inden jeg gik ind på skydebanen for at hyggetræne lidt med min riffel. Det forsvandt ikke før i løbet af et par dage og jeg var seriøst bekymret for mine ører! Heldigvis var det bare en slem forskrækkelse og jeg fik jo også fluks mit høreværn fra Audiovox puttet i ørerne … men det kunne være gået galt med det ene knald!

Vi ved det jo godt!

Vores ører bryder sig ikke om larmen på i skydehuset, til feltskydninger eller på fællesjagterne. Alligevel er der rigtig mange, der ikke bruger høreværn.

Jægere, som ellers er temmelig fornuftige, men som ikke lige har fået gjort noget ved det. Lidt uforståeligt, når vi også ved, at vores hørelse ikke kan genoprettes, hvis den først bliver beskadiget!

Hvorfor er det sådan?

Måske er det tanken om de store gamle hørebøffer, som er irriterende store, som alligevel ikke helt bliver, hvor de skal, som klemmer på en evt. brillestang og som man sveder indeni. De er upraktiske og man kan ikke høre, hvad andre siger til en.

Bedre blev det, da den nye generation af høreværn kom. Nu kunne man pludselig høre, hvad andre sagde, høre fuglene fløjte og alligevel passe på sine ører. Men de er stadig store og til tider upraktiske, vil mange nok mene.

In-ear og Audiovox

Så kom der in-ear formstøbte høreværn på markedet og hold da op, en forskel det er at gå fra hørebøffer til in-ear høreværn. Ingen bøffer, der larmer mod kolben eller som flytter sig ved skud.

Audiovox Soundscope Pro-tect iHunt er den nye generation af høreværn, som blot sættes i ørerne, når du træder ind – eller ud – et sted, hvor der affyres skud, og som og tages ud, når du er på vej hjem igen. De bliver ikke ubehagelige at have på og du kan let føre samtaler og høre fuglene kvidre ude i terrænet.

Der er fire programmer på høreværnene, som du let skifter imellem:

  1. Normal, som forstærker svagere lyde og lukker samtidig af, når der kommer høje lyde, som for eksempel fra skud.
  2. Normal med basregulering. Bruges ved hørenedsættelse til en mere klar lyd.
  3. Normal med medhør. Fungerer som program 1, dog kan der tilsluttes telespole til brug for jagtradio eller smartphone.
  4. Uden medhør med telespole. Fungerer godt som skydeprogram eller til feltskydning, da der er lukket for lyd udefra hele tiden. Der kan benyttes telespole til programmet.

De vejer kun få gram, de er trådløse og de kan fås med bluetooth. De kommer i en lille fiks æske, som let kan puttes i lommen eller jagtrygsækken. Batteritiden er forholdsvist lang og batterierne er lette at skifte.

Audiovox laver et aftryk af dine ører og en nøjagtig gengivelse af dine øregange skabes herefter via en 3-D scanning med laserteknologi. Du modtager dine høreværn efter få uger med posten.

 

Få det nu gjort!

Når vi nu godt ved det – og når det nu er så let – så få det nu gjort. Få bestilt dine høreværn, og vælg det, der fungerer for dig.

Herfra er anbefalingen helt klart at vælge Audiovox Soundscope Pro-tect iHunt – et godt valg til dig, der ikke har fået købt høreværn, fordi de er store og upraktiske.

Her har du en god løsning, som ikke fylder, ikke vejer, ikke generer – og som giver dine ører beskyttelse, så du kan nyde lyden af naturen i mange år fremad.

Historien bag

Mensur Paso grundlagde Audiovox i 2001 ved siden af sit job på Bispebjerg Hospital. Mensur vision og dermed firmaets formål er at forebygge og afhjælpe høretab og hørenedsættelse på grund af arbejde eller ophold i støjfyldte miljøer. Ligeledes er formålet at fremstille ørepropper i høj kvalitet til blandt andet audiologiske hospitaler og private udbydere af høreapparater.

Virksomheden beskæftiger sig med to områder: Høreværn og ørepropper.

Audiovoxs høreværn anvendes af en lang række af Danmarks største industri- og servicevirksomheder, såvel offentlige (Rigspolitiet) som private.

Audiovox blev vinder af Øresunddirekt Business Award i 2016.

Vi følger konstant med i udviklingen og sikrer os, at vi altid kan tilbyde den nyeste og mest avancerede hjælp og lindring.

LÆS mere:

Audiovox.dk

Det amerikanske firma Starkey har udviklet teknologien bag de trådløse in-ear høreværn. Starkey har produceret in-ear høreapparater siden 1971 og er verdensledende indenfor denne branche.

Soundscope Pro-tect iHunt er omfattet af to års garanti mod fabrikationsfejl. Garantien dækker ikke defekter forårsaget af uagtsomhed, såsom apparatet er blevet udsat for vand eller ydre påvirkninger, voks eller andre af audio kanal/hovedtelefon/mikrofon.

Garantien gælder ikke, hvis fejl opstår på grund af instruktioner og pleje instruktioner ikke følges.

Batterilevetid cirka 360 timer ved kontinuerligt brug. Der bruges knapcelle batterier som til høreapparat, størrelse 13 (orange markering på pakken).

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »