Unik brugskunst med mulighed for eget præg og design samt løsning på skæve udfordringer kendertegner HS Steel Solutions, som trods navnet også tilbyder 3D print i f.eks. træ og plastik

Af Netnatur. Foto: HS Steel Solutions. Annonce

En iøjnefaldende nytænkning til opbevaring af penselfjer fra nedlagte skovsnepper har så at sige skudt HS Steel Solutions ind i jægernes bevidsthed.

Jægere og andre, der sætter pris på trofæer og forskellige former for natur- og brugskunst, dog også finde andre former for inspiration på hjemmesiden HSSteel.dk, hvor man bl.a. kan se designede bålfade og alternative trofæplader til f.eks. bukkeopsatser.

Bag virksomheden står Kennet Høgedal Schwartzkopf, som betegner sin forretning som en “mindre ordrebaseret nichevirksomhed”.

Kennet Høgedal Schwartzkopf, har mere end 16 års erfaring som smed, herunder to år som konstruktør.

Ideen med HS Steel Solutions og udvikling af unikke produktioner, som tager udgangspunkt i kundernes ønsker, er dog forholdsvis ny og opstod i 2018.

På det tidspunkt gik den unge iværksætter med tanker om en alternativ præsentation af opsatser fra nedlagte råbukke.

– De bør ikke “bare ” hænge på væggen, tænkte ham. Og dette synspunkt blev udgangspunktet for ideen om at designe trofæplader, der ikke blot kan hænge på væggen, men også placeres på et bord, i en reol eller andre steder i hjemmet.

Men hvordan så andre mon på udviklingen? Vil design og funktionalitet mon falde i god jord? Det ville idemanden naturligvis gerne vide og hvad er mere nærliggende end at starte sin markedsanalyse hos ens nærmeste?

– De nye piedestaler faldt heldigvis i god smag hos min kone, udtaler Kennet Høgedal Schwartzkopf med et grin. Og med mulighed for at anvende det nye design til sine egne trofæer, blev der pludselig plads til langt flere trofæer i deres fælles hjem.

Det nystiftede HS Steel Solutions var allerede fra begyndelsen rettet mod jagtsegmentet, selv om firmaets grundidé er mere bredtfavnende.

Udover design til jagttrofæer er ønsket at udvikle nye ideer og imødekomme kundernes personlige ønsker. Dette kommer ikke mindst til udtryk i firmaets bestseller, som udover sneppe-pladen, er personligt designede bålfade.

Indehaveren erfarede hurtigt efterspørgsel efter specialfremstillede og unikke produkter, som sikrer, at kunderne kan bestille produkter, som ingen andre har, da produktionen starter med kundens egne ideer og ønsker.

– Jeg foretrækker, at mit arbejde tager udgangspunkt i et tidløst design. Noget der samtidig giver plads til nytænkning, siger Kennet Høgedal Schwartzkopf, som betragter sig selv som en kundeminded sønderjyde.

Bestiller man et personligt produceret produkt hos den ordreproducerede virksomhed, kan man se frem til et produkt, som ikke ses andre steder.

Det garanterer virksomhedens indehaver, som især oplever stor efterspørgsel efter bålfade med personligt præg og design.

– De fleste jægere vælger et design, der inkluderer fasan, råbuk eller sneppe. Eller and eller gås. Det er det mest almindelige. Interessen for at anvende en brølende kronhjort er mere afdæmpet, end vi havde forestillet os, inden vi begyndte.

– Blandt de mere specielle fade, jeg har designet, er et bålfad designet med koi karper.

– Uanset hvad kunden bestiller, ligger jeg meget vægt på, at det bliver så personligt som muligt, siger Kennet Høgedal Schwartzkopf.

Men selv om firmanavnet HS Steel Solutions ligger op til noget andet, er det mere vidtspændende. Virksomheden tilbyder også produkter designet i f.eks. træ og plastik.

Faktisk udgør 3D print via tegneprogrammet Solidworks en væsentlig del af virksomhedens produktion, som betyder, at kunderne kan præsenteres for helt nye muligheder og løsninger.

– Vi modtager mange skæve forslag og det er ikke kun jægere, der efterspørger vores design og produkter. Vi arbejder også sammen med “ikke jægere” ligesom vi har mange kontakter blandt  lystfiskere. Som eksempel har vi udviklet en tippetholder, som lystfiskerne har taget rigtig godt imod.

– Lige nu arbejder jeg på stangholder til lystfiskere, som kan monteres på et biltag. En løsning, der ikke findes på markedet.

– Vi har også lystfiskere, som ønsker deres livs fisk gengivet i en naturtro 3D-montering. Også dette kan vi indtil en hvis grænse producere, lyder det fra Kennet Høgedal Schwartzkopf fra HS Steel Solutions., der har en forventning om, at 3D print bliver en væsentlig del af virksomhedens fremtid. Ikke mindst i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling.  

Nem adgang til liner af forskellig slags hører til blandt nyudviklingerne i plastik. Serieproduktionerne kan også ses i nogle af landets jagt og lystfiskerforretninger eller bestilles hos HS Steel Solutions

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »