Seks år gammel labrador slap med syv sting hos dyrlægen efter et møde med et formodet dansk ulvepar …

Af Redaktionen

Den første december 2015.

Klokken er lidt i fem og Henning Andresen har netop lukket sine to hunde ud på den mark, som hører med til ejendommen, der ligger ved Lund Mose mellem Tønder og Tinglev.

Han er ved at gøre sig klar til at køre datteren til guitarspil, da han pludselig hører, at et eller andet er helt galt med hundene.

– De lyder pludselig meget skræmte. Og jeg har aldrig hørt dem så ophidset før, fortæller Henning Andresen til Netnatur.

De to tævehunde er hhv. 6 og 12 år og begge er labradors. I hver fald mest labradors, da der er en smule dobermann indblandet i den yngste af de to hunde.

Bevæbnet med mobil

– Jeg løber ud for at undersøge, hvad det er der er galt og kan se på hundene, at de er meget skræmte. Men hvad der har skræmt dem, har jeg på daværende tidspunkt ingen anelse om.

– Jeg tager min mobiltelefon med mig og ved hjælp af det indbyggede lys, ser jeg mig omkring gården. Jeg bliver dog ikke klogere.

– Pludselig slår det mig dog, at der er set ulv i området. Måske er det ikke så smart at rende rundt i mørket med en mobiltelefon, som mit eneste våben, tænker jeg og skynder mig tilbage mod gården, fortæller Henning Andresen.

Slap ikke med skrækken

Desværre viste det sig, at den ene af de to hunde ikke var sluppet med skrækken.

Ulvebid1Den yngste tæve var bidt i bagpartiet. Desuden havde den fået flere cirka 2 cm centimeter dybe bidmærker i brystet og andre steder på kroppen.

Ulvebid3_copy

Hunden fik senere syv sting hos dyrlægen, som ikke kunne udelukke, at der havde været tale om et ulveangreb.

Ulvebid2

– Dyrlægen fortalte, at hans søn havde studeret en ulv i kikket ikke langt fra det sted, hvor hunden var blevet angrebet, fortæller Henning Andresen, der tilføjer, at der dog ikke blev foretaget DNA analyser.

– Dyrlægen fortalte, at hans søn havde studeret en ulv i kikket ikke langt fra det sted, hvor hunden var blevet angrebet, fortæller Henning Andresen, der tilføjer, at der dog ikke blev foretaget DNA analyser.

Levede med usikkerheden

Henning Andresen levede videre med usikkerheden om hvad det var, der havde bidt hans tæver og næsten skræmt livet af dem.

– Hundene virkede meget utrygge i tiden der fulgte. Ofte vågnede de midt om natten, hvor de med rejste børster gøede hysterisk mod et eller andet, som de havde set, hørt eller fornemmet udenfor.

– Jeg bryder mig ikke om, at ulvene måske kommer helt tæt på huset, og tror da også, at hundene blev angrebet mens de var på marken. Altså omkring 100-150 meter fra huset, siger Henning Andresen, der ikke regner det for sandsynligt, at det er en nabohund, som har angrebet og bidt hans hund.

– Hundene heromkring kender hinanden og jeg har ingen grund til at tro, at de pludselig skulle angribe hinanden så voldsomt, siger han.

To ulve

I begyndelsen af det nye år får Henning Andresen dog bestyrket sin mistro om, at hans hunde rent faktisk er blevet bidt af ulv.

– Min nabo ringede og fortalte, at der gik to ulve på markerne foran mosen, hvor vi bor.

– Jeg skyndte mig ud og med mobiltelefonen lykkedes det mig at tage et par billeder på meget lang afstand inden ulvene forsvandt. Billederne kan dog ikke bruges som egentlig dokumentation.

Desværre var jorden frossen og Henning Andresen kan heller ikke finde spor af ulvene. Kun råvildt og kronvildt havde visse steder trådt igennem den hårde jord, kunne han konstatere, da han gik i retning af det sted, hvor de to ulve var forsvundet.

– Synet af de to ulve – eller ulvelignede hunde – bestyrker min mistanke om, at det er ulv, der har angrebet mine hunde. Især da der over en periode på flere uger og er set ulv i området. Det tyder på, at det ikke blot er strejfende ulve, som opleves.

– At der nu ses to ulve sammen kan måske også være tegn på, at der er tale om et ulvepar, som har set sig varme på mosen, som kun ganske få besøger, fortæller Henning Andessen, der oplyser, at hans hunde efterhånden er faldet ned igen.

– Jeg lukker dem stadig ud om aftenen, og jeg har som sådan ikke ændret adfærd på grund af hændelsen.

– Men jeg tænker på det, især når det bliver mørkt.

– Desuden har jeg anskaffet mig et kamera med et 200 mm tele-objektiv. Næste gang jeg ser ulvene, vil jeg være beredt og forsøge at få et par gode billeder af de sky dyr, slutter Henning Andresen.

Art. 12.000

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »