– Angrebet fandt sted bare 20 meter fra mig, forklarer den uheldige hundeejer, der mener, at en tam ulv må stå bag overfaldet

Af Redaktionen 

– Det var meget mørkt, og jeg var ved at tømme bilen. Vores to drevere-hvalpe var løse og løb omkring mig, da jeg pludselig hørte et frygteligt hyl.

Det fortæller Nisse Ingrids til svenske jaktjournale.se

Da hundejeren var fremme og løftede hvalpen, blev han blodig om sine hænder. Først nu gik det op for ham, at den ene hvalpe var blevet angrebet.

Angrebet fandt sted onsdag d. 9. oktober 2019 omkring kl. 20.30 ved en hytte uden for Falu.

KLIK og læs også: Ulv tager kat i bebygget område

Ulv og hundehvalp

I Sverige anvendes der oftere end tilfældet er i danmark jagthunde, som driver meget langt med vildtet. Det betyder, at hundene under jagten ofte bevæger sig langt væk fra førerne, og det kan medføre at ulve tilkaldes at hundenes vedvarende halsen. Hvert år medfører det at et antal svenske jagthunde mister livet, men det er usædvanligt at ulve angriber hunde så tæt på huse, som det berettes om i denne opdatering: Klik og læs mere om ROVDYRANGREB

 

Hvalp kunne ikke reddes

Nisse Ingrids kørte den kun fem måneder gamle hvalp til Falu dyrehospital, men selv om man her oppererede på hvalpen det meste af natten, stod den ikke til at redde.

Länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson, har kigget på hunden og han er ikke i tvivl. Hunden blev angrebet af en ulv.

Han forklarer at angrebet sandsynligvis kan henføres til en af de ulve, der er i området, (Björnåsreviret), men at man ikke kan udtale sig om, hvilken ulv det måtte være.  

Konklusionen og oplevelsen får den berørte hundejer til at konkludere, at der uanset må være tale om en tam ulv. 

 – Jeg stod kun 20 meter fra hvalpen, da den blev taget, siger Nisse Ingrids til Jaktjournal.se.

Klik og læs også: Hunde dræbt bag havehegn

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 136)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »