– Jeg er offer for en udspekuleret forretningsfidus, hævder Poul Olsen, der var overbevist om, at han havde fundet det helt rigtige hjem for sin elskede springer spaniel. Hvad han ikke vidste var, at hans hund var afleveret hos en hundeformidler. Politi og trusler er blevet overdragelsens uheldige efterspil …

Af Redaktionen

Poul Olsen fra Ørbæk havde ikke overskud til sin springer spaniel og fandt, hvad han troede var, et godt hjem til hunden hos Tind Kristiansen i Gatten. Men virkeligheden var en anden. Få uger efter afleveringen erfarede han, at han efter eget udsagn, var ført bag lyset, da hans hund mod aftale var solgt videre.

Det hele så betryggende ud og med ro i hjertet afleverede Poul Olsen sin elskede Basse, en springer spaniel af FT typen, til sin nye ejer Tind Kristiansen. Poul Olsen var sikker på, at hunden kunne se frem til et godt og trygt hjem. Overrasket og rasende blev han derfor, da han nogle uger senere erfarede, at han tilsyneladende var lokket i en forretningsfælde. Hunden, som han forærede til den nye ejer inkl udstyr, var efterfølgende udbudt til salg og solgt.

– Vi havde en FT springer spaniel ved navn “Basse”, indleder Poul Olsen sin beretning om hundehandlen, der gik i hundene og fortsætter:

– Men vi følte, at vi ikke havde tid nok til den. Jeg bliver 61 år til maj, jeg har været syg og Basse krævede meget tid. Derfor syntes jeg den skulle have et andet hjem, hvor der var folk, der havde mere tid og flere kræfter til at passe den.

– Jeg læste en annoncen på internettet, hvor nogle mennesker, der var gode ved dyr, søgte en hund. I annoncen stod der:

” Mangler I et nyt hjem til jeres hund, overtager vi den gerne. Vi har pladsen, tiden og mulighed for yderligere træning. Ring eller skriv for yderligere info.”

Jeg kontaktede dem og personen, som jeg talte med, virkede fantastisk flink i telefonen og der var ikke noget, som gjorde mig mistænksom. Jeg stillede ham en række spørgsmål og han besvarede dem alle sammen fint. Han fortalte, at han gik hjemme, da han var på pension og at han havde masser af tid til Basse.

– Det et kunne ikke blive bedre. Vi aftalte, at jeg skulle komme søndag morgen (4. marts 2012) og de ville have rundstykker klar – hvad de også havde. Vi fik en hyggelig snak og alt virkede perfekt og jeg underskrev overdragelsen af hunden til dem.

– De fik hunden og tilhørende udstyr uden beregning. I alt fik de hund og udstyr for ca. 10.000 kroner.

– Bliver du nogensinde træt af Basse, ringer du til mig. Da henter jeg ham omgående, var den eneste betingelse for “handlen” udover at vi aftale, at jeg kunne kommer og besøge den uventet

“Ingen problemer”, sagde Trind Kristiansen. “Den får det godt her.”

– Jeg havde det dårligt, da jeg kørte fra Basse og ringede dagen efter for at høre til hunden. Men der var ingen problemer med ham.

“Han er så lykkelig. Vi har lige tændt op i brændeovnen, og der ligger han og sover. Han er er meget træt”, fik jeg at vide.

– Jeg var så glad for, at jeg havde fundet de helt rigtige mennesker til Basse og hver gang jeg ringer, bliver jeg bekræftet i, at jeg har gjort det helt rigtige.

– Stor var overraskelsen derfor, da jeg pludselig bliver ringet op af en ukendt person, der udspørger mig om Basse. Jeg fatter først ingenting, men bliver rasende, da det langsomt går op for mig, hvad der er sket med Basse. Han er blevet solgt.

Den nye ejer fortalte, at da han hentede Basse gik han i hundegård med to andre hunde.

Efter et besøg hos Basses nye ejer føler jeg mig overbevist om, at de nye ejere er de rigtige for ham og vi aftaler, at jeg kan komme på uanmeldt besøg og se til hunden fra tid til anden, slutter Poul Olsen sin beretning om hundesalget, der fik en uventet afslutning.

Men selv om Poul Olsen er glad for, at Basse nu har fået et godt hjem, har han ikke fået ro i sindet. Han føler sig ført bag lyset af Tind Kristiansen, som han mener udnyttede, at han stod i en følsom situation.

– Efter at jeg opdagede, at jeg var blevet snydt, har jeg flere gange forsøgt at ringe Tind Kristiansen op. Men de tager ikke telefonen. Den nye køber har også prøvet, hævder Poul Olsen.

– De snyder og manipulerer med folk for at tjene penge på deres kæledyr, siger Poul Olsen, der bedyrer, at han vil gøre hvad han kan for at stoppe det, som han mener er en ondsindet og udspekuleret forretningsmetode. Derfor har han truet med aktioner imod Tind Kristiansen. Trusler, der har fået Tind Kristiansen til at kontakte politiet. Dog er der er ikke tale om en anmeldelse af Poul Olsen.

Netnatur.dk ringede til Tind Kristiansen for at høre hans opfattelse af aftalen, den dag da Basse blev afleveret.

Desværre er Tind Kristiansen tydelig påvirket af situationen og giver flere gange udtryk for, at han ikke ønsker at deltage i interviewet, som han ikke mener har sin berettigelse. Han holder på, det er en sag mellem ham og Poul Olsen. Vi får således ikke svar på, hvorfor han ikke har taget telefonen, da Poul Olsen ringede til ham, da han erfarede, at hans hund var solgt videre. Inden vi afslutter samtalen lykkedes det dog at få følgende oplysninger fra Tind Kristiansen:

– Der foreligger ikke nogen skriftlig aftale om, at hunden ikke kunne sælges videre. Men fordi hunden var frustreret og var umulig at have inde, måtte vi skille os af med den. Og nej: Jeg vil ikke gi’ Poul Olsen pengene tilbage. Magen til barnerumpe skal man lede længe efter. Han sku’ ha’ nogen nogle i sin røv, hævder en temmelig ophidset Trind.

Netnatur.dk: Poul Olsen hævder, at I formidler hunde. Noget som Poul Olsen slet ikke havde fået indtryk af, da han besøgte Jer. Er det rigtig?

Tind: Ja det er rigtigt. Vi finder nye hjem til hunde. Typisk hunde, der er opgivet og står på tærskelen til at blive aflivet.

Det blev de sidste oplysninger fra Tind Kristiansen. Dermed var sagen om hundesalget, der gik i hundene, i princippet afsluttet.

Men allerede få minutter efter telefonsamtalen med Tind Kristiansen, blev vi ringet op af Merete Sørensen, der fortæller, at hun lever sammen med Tind Kristiansen og gerne vil fortælle, hvordan hun mener sagen hænger sammen.

Merete Sørensen udviser forståelse for, at sagen har principiel karakter, og fortæller her sin historie om Basses korte tid i hjemmet.

– Basse var meget urolig. Så urolig, at den ikke kunne være inde i huset. Derfor melder problemerne sig ret hurtigt: Hvad stiller vi op med den hund? Vi havde fået den opfattelse, at vi kunne gøre med hunden, hvad vi ville. Poul Olsen ville bare gerne af med den, da han var ved at starte eget firma op igen og manglede tiden til at motivere den. Derfor beslutter vi os for at finde et nyt hjem til hunden. Et hjem, hvor man er vant til at have med Springer Spaniel af F.T. typen at gøre, fortæller Merete Sørensen.

Netnatur.dk: Men formidler I ikke hunde?

Merete Sørensen: Nej.

Netnatur.dk: Det indtryk fik jeg ellers efter samtale med Trind.

Merete Sørensen: Det var ikke fra starten vores intention at skille os af med hunden. Det var planen, at vi selv ville beholde den. Men som situationen udviklede sig, stod ret hurtigt klart, at vi ikke kunne beholde hunden. Den var helt umulig at have inde og eller ude, hvor den ikke havde en naturlig kontakt til sit hjem eller sin fører.

Netnatur.dk Hvad vil I gøre for ikke fremover at bringe Jer selv ind i en sag som den med Poul Olsen.

Merete Sørensen: Få alt på skrift.

PS: Efter redaktionens afslutningen har vi modtaget en mail, hvor Poul Olsen oplyser, at han for kr. 5.500 har købt Basse tilbage. Hunden modtager nu privat træning og Poul Olsen forsikrer, at hunden bliver i hjemmet resten af dens tid.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »