Vi bringer her et billede af den voldsomme ødelæggelse, som krybskytte-kuglen efterlod inden den tilsyneladende uekspanderet forlod råen, som blev fundet dræbt i vejkanten …

Af Ib Nordentoft Andersen (arkiv)

Der knytter sig mange spørgsmål til den meningsløse aflivning af en diegivende rå ved Søhedenvej ved Kirkholt grusgrav i Nordjylland. Trods skærpet lokal opmærksomhed er den ubegribelige og politianmeldte likvidering fortsat uopklaret.

De fleste vil naturligvis undre sig over, hvem der kan finde på at skyde en rå, som endnu trækker rundt med sine plettede lam. Selv hårdkogte krybskytter må formodes at have visse moralske spilleregler! Dernæst forekommer det underligt, at råen blot efterlades i vejkanten. Hvorfor tog gerningsmanden ikke dyret med sig? Var der tale om et rent lystmord? Måske var det slet ikke krybskytter, der var på spil. Måske var det et resultat af grove drengestreger.

Hvad råen måske blev skudt med

I rækken af spørgsmål melder sig også spørgsmålet om den noget atypiske reaktion, som gerningsmandens projektil har efterladt undervejs gennem råens hoved. Som det kan ses på billederne, er dyret ramt lige bag øret. Indgangshullet tyder ikke på, at projektilet er ekspanderet, da også udgangshullet blot er et fint, cirkelrundt hul.

Givetvis er hullet svarende til projektilets diameter – om end det efterladte udgangshul ikke lod sig måle præcist i det løse skind.   Men da hovedskindet blev trukket til side, ses det, at kuglen har efterladt en voldsom stor mængde energi. Hovedet var nærmest sprængt i stykker og kun det intakte skind, holdt stumperne på plads.

Som nævnt i den første artikel vi her på sitet bragte om hændelsen, undrede den erfarne herregårdskytte John Terkelsen sig over kuglens reaktion. Det gør han stadigvæk, om end han har flere usikre teorier, som han indtil videre vælger at holde for sig selv!

Men måske er der en eller flere blandt sites brugere, der tør give et bud på, hvilken kugle råen kan være skudt med.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...