Hvad kalder man egentlig en buk med et horn i panden? Det spørgsmål rejste Anders Bach, som tilsendte et billede af en buk med en ganske usædvanlig opsats

Af Redaktionen

Bukkejagten er gledet ind i en vanskelig periode. Vegetationen er tæt og hverken buk eller rå flytter sig ret meget.

Alligevel lykkedes det Kim Møller Kjær at nedlægge en gammel og arret buk med nedslidte tænder. Vel at mærke på fars dag og om eftermiddagen kl. 15.15 for at være helt præcis.

Bukken faldt på den nordjyske ejendom Ny Vraa, som dyrker pil og i første omgang lignede det en almindelig gammel buk med tyk hals og en dyb krop med en opsats, der var mere speciel end klassisk smuk.

Det var først da Kim stod ved den nedlagte buk, at han opdagede, at den havde et ekstra horn i panden.

IMG_4693

Hvad mener du er den rigtige benævnelse for denne type buk? Send dit svar til kendditvildt@netnatur.dk og deltag i lodtrækningen om en  jagtbog fra shoppen

Det får Anders Bach, der forvalter jagten på ejendommen, til at rejse følgende spørgsmål i en besked sendt til redaktionen:

Hvad kalder man egentlig en buk med et ekstra horn i panden?

Spørgsmålet er et såkaldt godt spørgsmål, da det ikke umiddelbart lader sig besvare.

De fleste type opsatser har en benævnelse – om end gruppen af abnorme eller atypiske opsatser er en meget bred fællesbenævnelse, som rummer mange vidt forskellige typer.

Men hvad kalder man en buk, som den der ses på billedet?

Har den allerede en benævnelse og har redaktionen blot overset denne betegnelse i den allerede eksisterende jagtlitteratur?

Er det i det hele taget et horn eller blot en sprosse?

IMG_4682

Er der noget om påstanden om at gamle bukke skal nedlægges midt på dagen?

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »