Under et bjørneseminar i Grönklitt udenfor Orsa er det kommet frem, at hver tredje bjørn anskydes, hvilket forsker mener bl.a. kan forklares med, at mødet med bjørn under jagt kan virke særlig stressende

Af Redaktionen 19. august 2011

KLIK og læs mere om jagt i SVERIGE

– Der findes sikkert flere forklaringer på, at hver tredje bjørn anskydes og kun træffes i perifere områder som f.eks. poter og nakke, siger Sigbjörn Stokke, fra Norskt Institut för Naturforskning, til Sveriges Radio P4 Dalarna.

– F.eks. er en bjørn noget mindre end elg, hvilket alt andet lige betyder, at chancen for dræbende træf er mindre …

Bjørn regnes som farlig vildt. Og det kan være årsagen til at der under bjørnejagt ofte afgives et dårligt skud

Den norske forsker peger også på, at det kan være en stressende oplevelse for jægeren at afgive skud til bjørn. Også dette kan være med til at forklare de forholdsvis mange uheldige skud.

Stig-Åke Svensson, direktør i Länsstyrelsen i Dalarna, stiller sig ikke kritisk overfor forskningsresultaterne, men mener, at flere jægere er blevet mere beviste om, at bjørn kan være vanskelige at træffe i de vitale organer. Også vanskeligere end man umiddelbart forestiller sig.

Stig-Åke Svensson mener det går den rigtige vej, men underkender ikke, at behovet for endnu mere oplysning til de nordiske bjørnejægere kan være et vigtigt middel til at bringe antallet af bjørneanskydninger ned på et acceptabelt niveau.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »