Hvor godt skyder din bedste jagtkammerat? Det spørgsmål rejste Netnatur.dk i en mindre undersøgelse. Resultatet kan aflæses her

Af Redaktionen

Det kan være vanskeligt at vurdere egne evne. Nogle har en tendens til at undervurdere sig selv. Andre det modsatte.

Det gælder i almindelighed og det gælder også når vi er på jagt.

For hvor godt skyder vi egentlig – sådan hen over tid.

Det kan være vanskeligt at svare entydigt på … Især da skydning med haglbøsse i reglen afhænger af dagen og dagsformen.

Nogle dage kan man skyde som en drøm. Andre dage kan man befinde sig et mareridt, hvor man ikke rigtig kan få det til at fungere. Den gode skytte kendetegnes derfor ikke på dagen. Men på stabiliteten hen over tid.

På Netnatur har vi derfor bedt vores brugere vurdere deres bedste jagtkammerats (lige efter jagthunden) evner med en en haglbøsse.

Måske har du selv deltaget i undersøgelsen. Måske har din bedste jagtkammerat!

Formålet med den ikke videnskabeligt funderede undersøgelse var at få et mere realistisk billede af vurderingen – mere renset for under og overvurdering.

Resultat ses herunder:

Som det kan aflæses mener kun cirka 16%, at deres bedste jagtkammerat skyder decideret dårligt og derfor burde øve sig mere på skydebanen. Se kommentar under tabel.

TABEL: Netnatur.dk

 

KOMMENTAR:

Ovenstående er kun et udpluk af en mindre gennemført spørgeundersøgelse på Netnatur.dk. Den er derfor ikke repræsentativ for hele jægerstanden. Bl.a fordi at jægere, der bruger tid på nettet, måske er mere interesseret i jagt end gennemsnittet.

Desuden kan der være en tendens til at, man vælger bedste jagtkammerat efter f.eks. skydefærdigheder. Skyder man selv godt – takket være træning og jagtlig erfaring – er der måske en tendens til, at man vælger jagtkammerater med tilsvarende evner og tilgang. Det modsatte kan også være tilfældet. Går man mest på jagt for hundens, kammeratskabet og den friske luft skyld, er der måske en tendens til, at man vælger jagtkammerater med tilsvarende indgang til jægerlivet.

Bemærk at dårlig skydning ikke er ensbetydende med at man anskyder mere. Det er en samlet vurdering, der blev spurgt efter. Det kan betyde, at man i følge kammeratens oplevelse bare ikke er så god til at udnytte de chancer, der opstår. Mangelende selvtillid kan derfor medføre, at man måske helt undlader at skyde og derfor – ifølge deltagerne i undersøgelsen – burde øve sig noget mere.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »