Er man på rejse i udlandet og langt fra sin danske konservator, kan det være en fordel at fjerne skindet fra bukkens kranie inden turen går hjemad igen. Video viser her hvordan

Af Redaktionen

Har man nedlagt en buk, som skal monteres, er der ingen tvivl om, at det nemmeste er at aflevere halsskind inkl. bukkens hoved direkte til konservatoren.

KLIK og se også: Sådan skinnes til hovedmontering?

Dermed kan denne fjerne skindet fra kraniet og efterfølgende koge opsatsen af. Men af og til befinder man sig i situationer, hvor dette ikke er en mulighed. Typisk, når man er på jagt i udlandet.

Da kan det være en fordel, at man fjerner skindet og koger opsatsen af inden hjemrejsen. Skindet kan evt. fryses ned og/eller saltes afhængig af hvor lang tid der går, inden man igen kan fryse skindet. Går der alt for lang tid kan skindet blive surt.

KLIK og læs mere om

TROFÆER OG TROFÆJAGT

Er man sikker på, at opsatsen skal monteres, kan man gøre livet lidt nemmere for sig selv ved blot at save det afpillede kranie af og overlade opsatsen med rosenstokkene sammen med skindet, når man er tilbage. Der er ingen grund til at pille kraniet, som konservatoreren alligevel saver af, når han påbegynder udstopningen.

Herunder viser konservator Kasper Pedersen, Nordjysk Trofæmontering, hvordan skindet fra bukkens hoved kan fjernes fra en buk, som ønskes hovedmonteret.

BEMÆRK: Øverst i denne update, ses link til video, som viser hvordan man fjerner halsskindet inkl. hovedet fra en buk, der skal monteres.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »