I skyggen af coronakrisen lyder  spørgsmålet blandt mange jagtrejsende: Hvornår vil Sydafrika atter tilbyde jagt til udenlandske jægere?

Af Redaktionen

Hvornår tillades der atter jagt i Sydafrika?

Landet har i lighed med store dele af verden været lukket ned – bl.a. for indrejsende som konsekvens af coronakrisen.

Flere danske og internationale medier finder det sandsynligt, at man skal helt frem til foråret 2021, før Sydafrika igen tillader indrejse af foto- og jagtturister.

Står det til troende, vil det ramme landets økonomi hårdt.

Turisme i Sydafrika er en af landets vigtigste indtægtskilder og ifølge tourism.gov.za er ikke færre end 600.000 sydafrikanske jobs berørt af krisen.

Formanden for Nordisk Safari Klub, Christian Jensen mener dog, det er for tidligt at udtale sig sikkert om situationen og genåbning af jagten i landet. Han vil ikke udelukke, at myndighederne beslutter sig for at åbne landet allerede i denne jagtsæson.  

– Siden første juni er det atter blevet muligt for sydafrikanske jægere at rejse på tværs af de forskellige provinser i landet.

– Det har bl.a. betydet, at mange af de lokale jagtfarme atter har fået mulighed for at tilbyde jagt og andre former for økoturisme. Dermed har de fået tiltrængt indtægt til deres virksomheder igen.  

Bl.a. på den baggrund ser safariklubbens formand lysere på fremtiden for jagtturismens genåbning.

Christian Jensen er selv udlært professionel jæger (PH) og baseret på sin kontakt til de sydafrikanske jægere og deres jagtorganisationer fornemmer han, at myndighederne måske vil åbne op for jagtturismen noget tidligere end det danske forår 2021.

Udelukke at jagturismen åbner lidt før foto- og kultturismen kan man heller ikke.

I modsætning til almindelig turisme, er økonomien i jagtturismen baseret på store indtægter leveret af få mennesker.

Modsat forholder det sig med den almindelige turisme, hvor landets indtægt er baseret på mange mennesker, der bruger langt færre penge end jagtturisterne.   

Alt andet lige burde det betyde, at jagt i bushen er forbundet med lille smitterisiko.

Samtidig bør det være forbundet med begrænset risiko at blive smittet under selve jagtopholdet, da smittetrykket i landet virker meget begrænset.  

– Det ser ud til, at Sydafrika har været gode til at håndtere corona-krisen og målt pr. indbygger, er de sluppet nådigt, forklarer safarilubbens formand, der ser meget frem til et regeringsmøde den 9. juni.

– Først herefter vil vi være i stand til at udtale os om jagtudsigten for de mange danske jægere, der enten har booket eller overvejer at booke en rejse til det sydlige Afrika, forklarer han.

Østafrikanske Tanzania har allerede åbnet for indrejse til landet, men jagtlandene i det sydlige Afrika er stadig tøvende.

Christian Jensen mener dog, at nabolandet Namibia, som også er et meget populært rejsemål for danske jægere, vil skele kraftigt til de beslutninger, der tages i nabostaten. Når Sydafrika åbner, vil Namibia sandsynligvis følge efter.  

Såfremt Sydafrika åbner op for jagt allerede i indeværende efterår, vil det da være muligt at drive jagt under forhold der minder om jagt i f.eks. marts og april etc.? Det spørgsmål har vi også rejst overfor Safariklubben.

– I efteråret, der jo er Sydafrikas forår, yngler vildtet. Det betyder, at der ikke afvikles hundyrsjagt. Desuden er fuglevildtet fredet i den periode

Formanden påpeger desuden, at man navnlig i december kan opleve dage med høje temperaturer ligesom regn i perioden kan gøre det vanskeligere at komme frem i terrænet.

Christian Jensen understreger, at man som rejsende bør holde øje med  udviklingen, som kan ændre sig fra dag til dag. Samtidig understreger han, at man skal være opmærksom på ens forsikringsforhold inden man booker en rejse.

– Man skal være helt sikker på, at man forsikringsmæssigt er dækket ind. Brækker man et ben eller lignende under sit ophold, kan det være ubehageligt, at man først da erfarer, at man ikke har en forsikring, der kan afholde udgifterne ved ens hjemrejse.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 130)

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »