Årets råvildtparringer blev indledt endnu inden bukkejagten sluttede d. 15. juli. Men hvornår finder årets sidste parringer sted?

D. 16. juli observerede Ole Bak råvildtparringer på sin nordjyske ejendom ved Nibe. Efterfølgende berettede Michael Anderson i sitets tilknyttede kommentarfunktion om, at han havde observeret en beslåning allerede d. 13. juli dette år.

Men hvornår finder årets sidste parring sted, spørger Knud V. Jensen, der på et jagtterræn ved Køge, så en buk beslå en rå lang tid efter ”sæsonen”.

– Jeg havde hørt, at der gik en stor buk på en cirka 42 tdl. stor brakmark, som hører til det terræn, jeg passer, og som jeg besøger dagligt. Derfor slog jeg mandag d. 25. august et slag forbi marken. Måske var bukken fremme! Endnu havde vi nemlig ikke set tegn på brunstaktivitet, hvad vi havde undret os lidt over.

– Fremme ved marken så jeg med det samme et dyr. En pæn gaffelbuk, som til min store overraskelse drev rundt med en rå. Dyrene gik i ring og efter cirka et minut sprang bukken på ryggen af råen og beslog hende. Desværre lå mit kamera derhjemme.

– Bukken fortsatte med at drive rundt med råen og begge dyr forsvandt i majsmarken, som vi havde plantet for vildtet. – Et øjeblik efter var de fremme igen. Stadig fulgte bukken råen som en skygge. Rå og buk forvandt dog hurtigt i skoven og jeg så dem ikke mere. Dagen efter berettede min kammerat om en lignende oplevelse blot seks km fra vores område ved Vallø Slot. Men selv om han ikke var vidne til selve parringen, så han en ung buk drive rundt med en rå.

Således slutter Knud V. Jensen sin beretning om bukken, der beslog en rå mandag d. 25. august 2008. I øvrig blot 150 meter fra det sted, hvor han tidligere på året nedlagde en buk, der sandsynligvis indhøster en sølvmedalje, når den om kort tid skal måles op. Naturligvis håber Knud V. Jensen på, at den unge gaffelbuk er efterkommer af den store medaljebuk …

Redaktionen håber at andre, der har været vidne til sene råvildtparringer, vil informere om oplevelsen. Dermed kan vi få belyst, hvornår årets sidste observerede råvildtparringer finder sted.

Læs også:

Brunsten sprang først ud ved Nibe

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »